Учение за отговорността пред еволюциите на планетата Земя

АЗ СЪМ Сурия, дошъл при вас в този ден от Великото Централно Слънце. Всеки път, когато идвам, аз се старая да донеса на вашата планета частица от слънчевата енергия. Особено сега, вие и вашата планета както никога имате нужда от слънчева енергия.

Аз дойдох в този ден, за да дам поредното послание на хората на Земята. Аз се възползвам от любезността на нашия Посланик. Тя ме покани да използвам всички нейни способности, за да мога да ви дам послание.

И така, още щом пораснете, вие забравяте детските си игри и тъгата, която понякога ви обхваща по вашето детство, по безгрижно преминалите в игри дни, се замъглява от нуждите на деня, от ежедневието. И в тази всекидневна суета забравяте за най-важното – защо сте се въплътили на тази не много угледна планета. Тъгата ви от недостига на слънце тези дни се сменя с тъга по нашия свят, който душата ви помни.
Разбира се, вашето съществуване на планетата Земя е временно и скоротечно. И би било неразумно от гледна точка на Твореца, съществуването ви да се ограничава в рамките на един живот и на една планета.
Вие ще си спомните с течение на времето онзи истински свят, от който са дошли вашите душѝ. И една от задачите на моето идване днес при вас е да ви напомня за това.
Аз дойдох в най-тъмното време на годината за северното полукълбо, където живее значителна част от населението на планетата Земя. И аз дойдох във времето, когато заседава Кармичното Ръководство, дойдох в навечерието на 23-я ден, в който ви е дарена Божествената възможност за преобразуване на кармата за следващия месец[1].
Виждате, че моето идване не е случайно и аз старателно се готвих за него. Защото сега трябва да ви разкажа за новата Божествена възможност и да ви дам надежда за светлото утре.
Ние напълно осъзнаваме, че кармата, която е сътворило човечеството, не ви дава възможност да почувствате цялото блаженство от пребиваването в Живота. Вие забравихте за блаженството и прекалено се потопихте в материалния свят. Аз дойдох да ви подам въжето на възможността за усилване процеса на преобразуване на вашата минала карма.
Онези от вас, които желаят, могат да ме помолят, като се обърнат към мен лично със следния призив:
„О, възлюбени Господ Сурия! Аз се уморих да живея без Слънце. Уморих се от тъгата на този свят. Искам по-бързо да се върна в светлите и радостните светове. Аз жадувам за преобразуването на планетата Земя в най-красивата планета във Вселената. Моля те да помогнеш на мен и на нашата планета!”
Щом събера 10 000 ваши искрени призиви, аз ви обещавам, че веднага щом се върна на Великото Централно Слънце, ще получа нови милости за планетата Земя.
По време на призива ви към мен трябва толкова искрено да желаете блага за родната планета, че в този момент да няма нищо по-важно за вас от прехода на планетата Земя на новото ниво на съзнание. Достатъчни са ми 10 000 ваши искрени призива, за да променя веднага ситуацията на планетата Земя. Помислете върху моето предложение.
Нима сред вас няма да се намерят 10 000 предани и искрени сърца?
Аз дойдох да обявя за тази възможност. Възползвайте се от нея и ще видим какво ще се случи.
Аз бих ви препоръчал също да се присъедините към медитацията „Любя те, Земя!”[2] , която ще се проведе утре. Участието ви в тази медитация ще усили порива на също такива пламенни сърца и ние се надяваме, че освободената енергия ще бъде достатъчна, за да може планетата Земя да премине на ново, качествено ново ниво с най-малко загуби. Виждате, че ситуацията на Земята се променя.
Виждате това с вашите физически очи и чувате за това от новините по радиото и телевизията.
Не е лесно да се запази курсът към промяна на планетата и при това да се балансират всички разнородни енергии, породени от колективното човешко съзнание. Ситуацията е такава, че буквално от всеки от вас зависи по какъв начин ще премине процесът на промените. Земята, точно както и всеки от вас, сега се намира в много трудно положение. Земята изпитва ужасни претоварвания, свързани с въздействието на вашата така наречена цивилизация. Представете си какво им е на Земята и на елементалите, които поддържат реда на Земята и се грижат за планетата, да понасят всичкото това насилие над природата, което се извършва във вашия свят.
Дори въздействието на силно пуснат високоговорител, от който се разнася накъсания ритъм на рок музика, е достатъчно хиляди елементали да изпитат шок и вместо да изпълняват своите задължения по поддържане на порядъка на планетата, да заболеят и дори да умрат.
Трябва да мислите не само за себе си. Ваше задължение е да се грижите за всички обитатели на планетата Земя, които еволюират на финия план. Помислете какъв пример давате на вашите по-малки братя. Аз дори не казвам да се замислите дълбоко за примера, който давате на вашите собствени деца. Нито едно ваше действие и нито една ваша дума не остават без следа.
Вашите действия, думи, мисли и чувства съществуват на финия план като астрално клише. И за да се изчисти планетата от целия този човешки боклук, натрупан на финия план на планетата, ще е необходима цяла армия от ангели, елементали, доброволци от другите светове и онези най-добри представители на човечеството, които в тези дълги нощи използват времето за сън, за да участват в почистването на родната планета. Сутринта те стават така разбити, като че ли не ги е имало тези часове за сън. В действителност в своите фини тела тези доброволци са вършили тежка работа за изчистване на фините планове на планетата Земя от човешките отпадъци и са оказвали помощ на болните елементали.
Аз ви разкрих днес работата, която извършват Съществата на Светлината за изчистване на вашата планета от боклука на човешките мисли и чувства. Ако тази работа бъде спряна дори за един ден, от планетата Земя не би останало нищо. Тя би прекратила своето съществуване точно така, както много други планети са загинали под въздействието на небожествени цивилизации.
Затова идвам при вас отново и отново и ви призовавам да си съберете ума и да спрете да се оприличавате на индивидите, които не искат да чуят нищо за Бог, за Божествения Закон, съществуващ в тази Вселена.
Един ден всеки ще си получи това, което е заслужил. И наистина милостта на Небесата е безгранична. Аз дойдох в този ден, за да ви напомня за вашите задължения пред еволюциите на планетата Земя и пред самия Живот.

АЗ СЪМ Сурия, бях с вас в този ден.

 


Звукозапис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.

 

 


 

[1] Списък на диктовките, дадени по-рано от Владиците, които се отнасят до Божествената милост на 23-я ден на всеки месец:
Най- добрата проповед ще бъде вашият личен пример.
Богиня на Свободата, 22 април 2005 г.
За възможността да се облекчи кармата за следващия месец и писмата до Кармичното Ръководство
Възлюбеният Сурия, 23 юни 2005 г.
За новата Божествена милост
Възлюбеният Ел Мория, 27 юни 2005 г.
Нося ви две новини. Едната е тъжна, другата – радостна
Възлюбеният Ел Мория, 7 януари 2006 г.
За предстоящия ден на лятното слънцестоене и Божествените милости, свързани с този ден
Господ Майтрейя, 15 юни 2006 г.
За милостта на 23-я ден и другите възможности, които дават Небесата.
Възлюбеният Ел Мория, 19 юли 2006 г.
Към милостта на 21-я ден от месец се добавя още един важен пункт
Гаутама Буда, 25 декември 2006 г.

[2] Става дума за всемирната медитация „Любя те, Земя!”, проведена на 23 декември 2007 г.
В началото на декември Санат Кумара изпрати на Т. Н. Микушина мисъл за това, че би било добре в най-тъмното време за северното полукълбо да се проведе медитация, насочена за стабилизиране на положението на Земята.