Сириус

 

 

Скъпи приятели,

продължаваме да публикуваме глави от книгата „Пътешествие в бъдещето“. В това издание на „Сириус“ представяме Част 12 – Часть 12 „Закон за кармата“.

 

Предходни глави на книгата:

Част 1. Новата Епоха настъпи!

Част 2. Достойно да влезем в Новата Епоха!

Част 3. Накъдето е насочено вниманието ви, натам тече енергията ви.

Част 4. Ние самите създаваме своето бъдеще.

Част 5. Напред към Мечтата!

Част 6. Новото мислене преминава в действие.

Част 7. Краят на Стария Свят е предопределен.

Част 8. Истинската и лъжливата свобода.

Част 9. Истинската и лъжливата вяра.

Част 10. Безусловната Любов и егоистичната любов.

Част 11. Трите кита на Мирозданието. Висшият нравствен закон.

 

 

Закон за Кармата

 

Нашите Наставници потвърждават, че познаването на Закона за Кармата е първата стъпка, необходима на човек, за да живее според съвестта си. Ако от малки ни учеха да познаваме този Закон, не бихме извършили много от онези постъпки, за които се разкайваме сега.

 

Бумеранг Източната дума “карма“ се използва широко по цял свят обикновено в словосъчетанието „застигна ме кармата“. Какво е карма и защо ни застига?

Карма означава „действие“ или „дейност“. Всяко действие има свой резултат - последствие. Затова Законът за Кармата се тълкува и като Закон за причините и следствията. Народната мъдрост е запазила смисъла на този Закон в пословицата „каквото посееш, това ще пожънеш“.

Колесо кармы Знанието за Закона за Кармата идва от древноиндийските Веди, които са много по-стари от християнската Библия. Както е известно, християнството не признава нито Закона за Кармата, нито Закона за прераждането, с което много силно забавя развитието на своите последователи.

Никакъв свещеник няма да ни избави от греховете ни – Законът за Кармата е беспристрастен и неумолим, и ако сме извършили небожествено действие, ще получим възмездие. С други думи, ние наказваме сами себе си. Но също така можем сами да се измъкнем от блатото на отрицателната карма.

Кармата представлява съвкупността от всички наши действия и последиците от тях, както в сегашното, така и в предишните ни въплъщения. Цялата създадена от нас карма определя нашето бъдеще.

Кармата не е някаква фатална неизбежност. Не сме жертви на преследващата ни съдба. Страданието е разплатата за собствените ни грехове.

Карма возвращается Всеки човек сам твори своята съдба, действайки в съответствие със своята свободна воля. Ако вършим добри дела, ще създадем основа за своето по-добро бъдеще. Ако грешим – ще пожънем съответните последици и с нас ще постъпват така, както ние някога сме постъпвали с други хора.

 

„Човекът има много къса памет и като правило му е много трудно да проследи пряката връзка между постъпките, които извършва в живота си, и последствията от тези постъпки. Но именно това е основата на Закона за Кармата, или Закона за Възмездието, или закона за причинно-следствените връзки между действията и последствията от тези действия. <…>

Всяка постъпка, която извършвате и която не е в съответствие с Волята на Бога, води до това, че Божествената Енергия, която ползвате постоянно и без която просто не можете да съществувате, се оцветява от това ваше несъвършено действие. И колкото по-несъвършено действие вършите, толкова по-ниски вибрации получава Божествената Енергия. Тази енергия няма къде да се скрие, тя се съхранява във вашата аура...

Тази енергия е като магнит, който привлича към вас подобни енергии от външния, от околния свят.

Затова, ако сте обидили някого, то рано или късно тази енергия ще привлече към вас житейска ситуация, в която вас ще обидят” (Възлюбеният Иларион, 10 април 2005 г.).

 

Излиза, че за всички наши несправедливи постъпки трябва да платим.

А възможно ли е по някакъв начин да се освободим от кармата?

Разбира се, че е възможно; този механизъм е предвиден във Вселената.

Владиците казват, че можем да облекчим наполовина кармата с осъзнаване и искрено разкайване. В този случай е важно да решим никога вече да не повтаряме подобни постъпки, за които сме се разкаяли и твърдо да следваме решението си.

 

Облегчение кармы

 

„Възлюбени, Бог не иска да ви наказва. Той желае да осъзнаете своите грешки и в бъдеще да не ги повтаряте. Няма грешник без бъдеще. И понякога човек, който е осъзнал своите грешки и се е разкаял за тях, може да направи много повече за човечеството, отколкото онзи, който от страх пред Божието наказание не извършва никакви неблаговидни постъпки.“ (Кутхуми, 17 юни 2011 г.).

 

Втората половина от кармата можем да преодолеем с помощта на безкористна дейност, без привързаност към резултата от нашия труд, т.е., чрез служене - безкористен труд без мисъл за себе си.

По такъв начин, на първо място излиза мотивът, който ни движи при всяка наша дейност.

„…когато имате правилен мотив и действате в правилната посока, тогава имате възможност много бързо да отработите своята карма.“ (Возлюбеният Сурия, 7 юли 2007 г.)

 

Гаутама Будда „… искам да ви дам един много важен съвет, ръководейки се от който вие можете много бързо да увеличите процента на отработена си карма. Винаги когато в живота си сте изправени пред избор как да постъпите, опитайте се да разберете мотива, който ви движи при този избор. И ако се стремите да направите нещо, за да ви е добре на вас лично, това ще бъде неправилен мотив и следствието от вашия избор ще увеличава кармичното ви бреме.

Но ако се ръководите в изборите си от мотива да правите добро на другите хора, на другите живи същества, то дори и да ви се струва, че изборът, който сте направили, ще бъде във ваша вреда и няма да ви е изгоден по всички човешки закони и от гледна точка на елементарната човешка логика – не се отчайвайте. От гледна точка на Божествената логика вие ще направите верен избор и този избор неминуемо ще доведе до това, че вашето кармично бреме ще се облекчи. Вие ще изгубите в малкото, но ще спечелите в голямото.

Например, пътувате по планински път и пред вас се появява човек, които има нужда от вашата помощ. Вие губите време, за да му помогнете и закъснявате. Слънцето залязва и вие закъснявате. Но ако не се поддадете на чувството си на досада, утре пред вас ще се отвори нов път, за който не сте подозирали по-рано, този път значително ще ускори пътуването ви и вие ще попаднете на необходимото място доста по-рано, отколкото сте планирали. Ето така действа Законът за Кармата.“ (Гаутама Буда, 1 януари 2007 г.).

 

Оказва се, че Законът за Кармата не е суров и безмилостен съдия, а преди всичко той предоставя на душите ни най-добрите възможности за развитие и ускоряване на движението. Господ Сурия ни насърчава по Пътя:

 

„Да, възлюбени, вашата карма, колкото и това твърдение да ви се струва странно, създава много добри условия за развитие на душите ви.

Карма наш тренер Кармата е вашият треньор, който постоянно ви натоварва и не ви дава възможност да се отпуснете. Така вие постоянно се намирате в добра форма и сте готови постоянно да превъзхождате себе си и да изработвате Божествени качества.“ (26 май 2005 г.).

 

„Не се бойте от трудностите, които ще срещнете във вашия живот. Всички неприятности и непредвидени ситуации са необходими и полезни за развитието на вашата душа. Не можете да се развивате, ако не се сблъсквате ежедневно с непредвидени ситуации и не преодолявате житейски трудности. Само мъртвият не е в състояние да изпитва наслаждение от живота и страдания от отделните му проявления. Затова се радвайте на всичко, с което се сблъсквате в живота си и не се бойте от промените.“ (24 април 2006 г.)

 

С благодарност ще приемем съветите на Владиците и ще действаме: освобождаваме се от негативната карма и заработваме блага карма с помощта на осъзнаване и разкайване за грешките си, а също и чрез правилни избори и безкористна грижа за хората и за всичко живо на нашата планета.

Милосърдният Божествен Закон за Кармата дарява дори на най-последния грешник надеждата, че всичко може да се поправи. Необходимо е само да опитаме.

 

Надежда всегда есть

 

Татяна Микушина,

Елена Илина

 

 

 

 

Други видеa по глави от книгата „Пътешествие в бъдещето“

 

 

 

 

----------------------- * * * -----------------------

 

Книга «Путешествие в будущее»

 

Книга Путешествие в БудущееКнига создана для того, чтобы поднять настроение на фоне нерадостных современных событий, внушить оптимизм и помечтать вместе!

Авторами книги являются писатель Елена Ильина и философ-мистик Татьяна Микушина.

В течение первых двух десятилетий 21 века Татьяна Микушина совершенно чудесным, мистическим образом записала Послания, пришедшие в наш мир из Высшего, Божественного мира. Целью книги было выбрать из сотен Посланий те ключевые моменты, которые необходимы именно сейчас, когда планета совершает Переход в Новую Эпоху – Эпоху Водолея!

 

Путешествие в будущее.

авт.: Т.Н. Микушина, Е.Ю. Ильина. – Омск: Издательский Дом «СириуС», 2020. – 136 с.

 

Цена книги (без учёта доставки).

 


 

Книгу можно заказать

в интернет-магазине «СИРИУС»

https://poslanie-book.ru/book/journey_to_future

или по e-mail: sirius.book@gmail.com

и по телефонам: (3812) 489-187, +7-908-114-2478

 

 

 

 

 

http://sirius-ru.net/

Редактор издания Татьяна Мартыненко

Мир вам, Свет и Любовь!