An error occurred.

Try watching this video on www.youtube.com, or enable JavaScript if it is disabled in your browser.

 

  

Публикуваме откъс от книгата „Ръка за помощ https://poslanie-book.ru/book/helping_hand

В електронен вид – тук: https://sirius-centers.net/theme/ruka-pomoshhi-pisma.htm

 

Всички, които се опитвате да ВЪРВИТЕ, падате, ставате,

но продължавате да се стараете БЛАГОДАРЯ ВИ!

РАДВАЙТЕ СЕ, СВЕТЛИ, и БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ!!!

 

 

Татяна Дорошенко,

Харков, Украйна

 

  Срещата ми с Учението се случи през есента на 2013 г, тогава в Украйна имаше „Майдан“. Ситуацията ми изглеждаше съвсем дива, страстите просто кипяха, сякаш здравомислието беше напуснало повечето хора. И ето, докато прелиствах новините във Фейсбук, се натъкнах на „препоръчана публикация“ (нисък поклон и благодарност на човека, който я беше публикувал). Вниманието ми се спря на тази публикация, макар че прелиствах рекламите без да ги гледам. Това беше фрагмент от Посланието на Възлюбения Владика Моисей:

„Аз говоря за това, че само степента на вашите вътрешни постижения ви открива пътя за по-нататъшната еволюция.

Необходимо е да преодолявате съпротивлението на външните илюзорни сили във вашето съзнание.

Когато хората не са развити, те излизат на улицата, правят революции, свалят властта.

Аз ви уча да променяте външното, чрез промяна на вътрешното. И това е Пътят, по който ви водят Възнесените Владици.

Укротяването на вашите вътрешни бури води до укротяване на външните урагани. Вътрешното управлява външното. Силата на Духа управлява света“.

http://sirius1-bg.org/index.php/silata-na-duha-upravlyava-sveta

 

 Това беше пълно вътрешно разтърсване. Всичките ми мисли и чувства крещяха: „ДА!“

А външното ми съзнание в този момент стигаше колкото да запазя публикацията, докато ЧУДОТО, което се случи с мен, не е изчезнало. Какво се случи след това? След това започнах много нежно и акуратно да навлизам в Учението. Буквално капка по капка попивах това ЧУДО, с всеки изминал ден убедеността ми, моето „ДА“ укрепваха. Но почти веднага разбрах, че това е много практическо Учение, просто не се получава да го четеш като приказка преди заспиване. То започва да те „човърка“ отвътре, да те бута, да пита: „Ти какво направи?“

С помощта на Учението, Владиците и Бог успях в някои неща. Настъпиха промени в начина ми на живот, в храненето, по въпросите за социалната отоворност.

Какво се случва сега? Сега аз зная какво трябва да правя и каква е задачата ми на този етап.

Владиците многократно са ни говорили за това, но сега ми се иска да цитирам казаното от Възлюбения Санат Кумара:

„…обстоятелствата в живота стават все по-трудни и по-трудни. Кармата на човечеството се уплътнява и поглъща онези, които са принудени да следват общата маса хора.

Вие трябва да спрете. Нека да шуми хорската тълпа, но нека суетата да утихне вътре във вашето същество.

Дойде вашият ред. Вие дойдохте във въплъщение за тази мисия, времето на която настъпва.

Вие трябва да излезете от тълпите, трябва да се отделите и да станете тези, които сте в действителност – проводници на Светлината, електроди на Светлината. Чрез вас, чрез вашите проводници трябва да се осъществява баланса на планетата Земя.

Наближават сурови времена. А във въплъщение се намират само няколко човека, които са способни да изпълнят тази работа за нас.

Суетата на живота трябва да отстъпи. Всичко вътре във вас да замлъкне. Настъпи вашето време. И сега, след като ви подготвих за възприемане, аз трябва да кажа още едно – главното нещо: всички вие ставате активни сътрудници на Братството на Земята. И аз сега говоря за вас. Вие трябва да се съсредоточите във вътрешна работа за балансиране на ситуацията на планетата.

Друг изход няма. Никога досега положението на планетата не е било толкова тежко.

Балансът трябва да бъде възстановен. С цената на молитви, с цената на установяване на вътрешна тишина и безмълвие.

Вие сте малко и само чрез неимоверно съсредоточаване във вътрешна работа, само чрез концентрация върху Висшето през целия ден, е възможно да се съхрани балансът“.

Не обръщайте внимание на това, което се случва около вас. Необходимо е единствено да се концентрирате в сърцето си, в Бога, пребиваващ вътре във вас.

Нека вятърът да духа, нека виелицата да вие, нека пожарите да бушуват, нека светът да се руши – още е възможно всичко да се промени, ако поне в няколко човека пламъкът гори равномерно и цари покой и хармония.

Призовавам ви към мълчание. Призовавам ви към молитва. Призовавам ви към медитация. Призовавам ви да станете тези, които сте в действителност: синове и дъщери на Бога. Всичко вътре във вас да замлъкне и постепенно нарушеното равновесие ще може да се възстанови.

http://sirius1-bg.org/index.php/ekstreno-poslanie

 

Мисля, че вие много пъти ще се сблъскате с мисълта, че след срещата с Учението животът се разделя на „до“ и „после“. Това не е образно изразяване, това е истина.

Аз вече не искам да виждам живота си и да мисля за него без Учението. Аз съм обикновен човек, живея в голям град, работя в голяма фирма, имам семейство, майка и приятели. Но сега сверявам деня си не по това, какво съм постигнала или изгубила външно, а по това, как съм изживяла този ден „вътрешно“. Разбира се дните, за които мога да кажа: „Благодаря, Господи, изживях този ден достойно!“ са много по-малко от тези, за които казвам: „Прости ми, Отче, аз все още искам да продължа със старанията си, помогни ми да стана по-добра, Отче!“

Както и преди виждам колко много неща в себе си е необходимо да променя. И когато моята собствена тъпота ме довежда до пораженчески мисли, винаги ми помагат словата на Възлюбеният Архангел Михаил:

„… точно както можете да се избавите от вредни навици, вие можете да се избавите и от устойчиви негативни състояния на съзнанието си.

За Бог няма нищо невъзможно! И ако се молите и правите това искрено, то рано или късно ще се избавите от всичко, което ви пречи“.

https://sirius1-bg.org/index.php/uchenie-za-izbavyane-ot-vrednite-navitzi-i-ustoichivite-negativni-sastoyaniya-na-saznanieto

 

А сега най-важното! Често си мисля за това, че, ето, аз имам Учение и при това често се „блъскам като сляпо коте“ в мислите и емоциите си. Но с помощта на Отца, Владиците и Учението все пак успявам рано или късно да се добера до „твърда почва“. А колко е трудно на онези, които нямат това Учение. И така, аз зная абсолютно твърдо, че е необходимо да се променя, за да мога после да помагам на другите, без това всичко е безсмислено. Да седиш „красиво и спокойно“, когато около теб има толкова болка, и ти самата помниш и познаваш много добре тази болка – няма да се получи. Понякога си се представям сред воините на Архангел Михаил и мисля някога, когато бъда достойна, да Го помоля да ме приеме в неговия Отряд.

 А сега НАЙ-, НАЙ-ВАЖНОТО!!!

Господи, Отче, Възлюбени Владици на Мъдростта, Учителю, Възлюбена Татяна Николаевна, всички, които се опитвате да ВЪРВИТЕ, падате, ставате и продължавате да се стараете – БЛАГОДАРЯ ВИ! РАДВАЙТЕ СЕ, СВЕТЛИ и БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ!!!

 

 Забележка:

На 23 януари в Харков по време на ракетна атака загина нашата съмишленица Таха (Татьяна) Дорошенко. Била е затрупана в дома си. Татяна винаги оставяше коментари под видеата в ютуб канала на Татяна Микушина. Беше активна и светла жена. Всички приехме с болка в сърцето тази новина.

 

Мили Ангели, съпроводете Душата на Татяна Дорошенко на най-високото ниво, заслужено от нея.

***

 

http://sirius-ru.net/

Редактор на изданието Татяна Мартненко

Мир, Светлина и Любов!

 

Сириус №3(1854), март 2024 год (sirius-ru.net)