Скъпи приятели,

продължаваме да публикуваме глави от книгата „Пътешествие в бъдещето“.
В това издание на „Сириус“ е Част 10 „Безусловната Любов и егоистичната любов“.

 

Предишните глави на книгата:

Част 1. Новата Епоха настъпи!

Част 2. Достойно да влезем в Новата Епоха!

Част 3. Накъдето е насочено вниманието ви, натам тече енергията ви.

Част 4. Ние самите създаваме своето бъдеще.

Част 5. Напред към Мечтата!

Част 6. Новото мислене преминава в действие.

Част 7. Краят на Стария Свят е предопределен.

Част 8. Истинската и лъжливата свобода.

Част 9. Истинската и лъжливата вяра.

 

 

Безусловната Любов и егоистичната любов

 

 

Любовта…

В Новия Завет е казано: „Бог е любов“.

Обаче в понятието любов хората влагат съвсем различен смисъл. И онова, което сега повечето хора разбират под любов, някак си няма нищо общо с Бога. В това свято понятие са внесени много изкривявания.

Нашият свят е двойствен. Във всяко качество са внесени изкривявания. Любовта не прави изключение.

Когато обичаме някого – нашите родители, мъже и жени, деца или нашите питомци, ние правим това преди всичко заради себе си. Ние очакваме от тях в отговор такова чувство и определени действия. Опитваме се да контролираме живота на любимите си, затова често нашите взаимоотношения напомнят теглене на въже. Поставяме условия и изисквания в любовта, с което потискаме близките си. И когато разберем, че ни обичат не така, както ни се иска, тогава се разстройваме. Но кой е виновен за това? Ние самите.

Нека се обърнем за разяснение към Владиците.

 

„…това, което много от вас приемат за Любов, в действителност не е никаква Любов. Чувството, което вие понякога наричате любов, ... е сродно с половия инстинкт. И това чувство с нищо не се различава от чувството, което изпитват едни към други животните или птиците. Затова преди всичко трябва да се замислите какво е качеството на Любовта, която изпитвате. Истинската Любов не е привързана нито към определен пол, нито въобще към предмета на Любовта. Това е вътрешно чувство… което не е свързано с определено същество или предмет, това е Любов към всичко, към цялото Творение, към целия Живот, към цялата Вселена. (Възлюбеният Сурия, 4 юли 2006 г.).

 

Въобще не е важно, дали ни обичат или не. В истинската Любов няма привързаност – тя просто струи в света без условия, без очаквания. Тя се разпростира неограничено върху всички и всичко около нас.

Чувството на истинска любов е подобно на състоянието на блаженство и хармония.

 

„Когато човек ... е изпълнен с Божественото чувство на Любовта, той изпитва безпричинно чувство на щастие, на изпълнен със смисъл живот, на покой, хармония. <...>

Вие сте готови да прегърнете целия свят и сте готови да окажете помощ на целия свят.

Обхваща ви безпричинна щедрост, радост, желание да давате, давате и давате вашата Светлина, вашата Любов. Готови сте да дарите вашата Любов на целия свят, без да искате нищо в замяна.“ (Господ Майтрейя, 27 мая 2005 г.).

 

Ако хората изпитваха само такива чувства, на Земята щеше да стане истинско чудо. Нашата планета много бързо щеше да се очисти и преобрази. Защото няма сила, по-мощна от Любовта.

Старият Свят прекрасно разбира това и прилага невероятни усилия да въведе в съзнанието ни стереотипи, които напълно преиначават смисъла на истинската Любов.

 

„Цялата сексуална индустрия, порнографията, стереотипните взаимоотношения между половете, пропагандирани и тиражирани от средствата за масова информация, са насочени именно към това да задържат проявата у вас на Божествената Любов.

Изглежда безобидно да гледате филм, култивиращ вашия стремеж за удовлетворяване на половия инстинкт. Изглежда безобидно да погледате голо женско тяло, рекламиращо предмети, които съвсем не са необходими за вашето духовно израстване.

Но във вашето съзнание ще се всели ненавист към Божествената Любов. Вие доброволно укрепвате филтрите, вградени във вашето съзнание, които ви пречат да проявявате истинската Любов в живота си.

Замислете се толкова ли е безобидно за вас, когато .... сквернословите, присъствате в обществото на хора, които си позволяват грозни мисли и постъпки по отношение на жените и взаимоотношенията между половете.

Всяка такава отрицателна вибрация способства за отделянето ви от Божествената Любов“ (Присътствие на Безусловната Любов, 7 март 2005 г.).

 

Разликата между Божествената Любов и онзи сурогат на „свободна любов“, който ни натрапват отвън е като между живота и смъртта.

 

 

Ние сме проводници на енергията на Бог към Земята. Получавайки енергия с най-висше качество, ние я оцветяваме със своите постижения или със своите несъвършенства и след това я отдаваме на света.

Качеството на любовта, която ние можем да предаваме към света, се определя от нашето ниво на съзнание, нашето духовно ниво, от възпитанието, образованието. Когато провеждаме към света по-съвършена любов, с това правим по-добро нашето обкръжение. Толкова е просто! Та нали Бог е Любов.

Изпитвайки безусловна Божествена Любов, ние изпълваме нашия свят със съвършенството на Висшите светове.

 

 

Можем ли да развиваме в себе си по-съвършена Любов?

Можем. Точно така, както тренираме нашите мускули в спортната зала, така можем да отглеждаме в себе си истинска Любов.

Поне 2-3 минути всеки ден можем да посветим на това да изпитваме чувство на безусловна Любов. Отначало към един единствен човек – към любимия, към детенцето, към домашния любимец или дори към растение. По-късно, след упражненията, това чувство може да се разшири върху цялото семейство, към любимото ни кътче в природата, града, страната, цялата планета.

 

„Най-важната задача в живота ви е – да си възвърнете чувството на Любов, каквото и да става. Ако сте сред хора, опитайте се да изпитате чувство на любов към хората около вас. Обичайте хората не защото са направили или могат да направят нещо за вас, почувствайте към тях безусловна Любов. <...>

 

 

Ще дойде ден, когато ще можете да почувствате всеобхватна, безпричинна Любов към всичко, което ви заобикаля, към всички хора на Земята, към самата Земя, към природата, облаците, небето, дъжда, слънцето.

Ще ви изпълни чувство на Любов и Единство с всичко, което ви заобикаля.“ (Възлюбеният Джуал Кул, 18 април 2005 г.).

 

Когато сме съсредоточени върху себе си и своите проблеми, не можем да се издигнем по-високо от егоистичната любов. Когато сме преизпълнени с безусловна Любов, ние се безпокоим и грижим за благополучието и хармонията на цялата планета, а всички лични проблеми отпадат като люспички, от само себе си. Така действа Законът на най-висшата, истинската Любов.

И ако искаме да помолим за нещо Бог и Владиците, нека първо бъде желанието да се научим на истинска Любов.

Любовта е извор на щастие за всички.

Светът ще се спаси с Любов!

 

Татяна Микушина,

 

 

 

 

----------------------- * * * -----------------------

 

Книга «Путешествие в будущее»

 

Описание: Macintosh HD:Users:tatiana:Desktop:Новый.jpgКнига создана для того, чтобы поднять настроение на фоне нерадостных современных событий, внушить оптимизм и помечтать вместе!

Авторами книги являются писатель Елена Ильина и философ-мистик Татьяна Микушина.

В течение первых двух десятилетий 21 века Татьяна Микушина совершенно чудесным, мистическим образом записала Послания, пришедшие в наш мир из Высшего, Божественного мира. Целью книги было выбрать из сотен Посланий те ключевые моменты, которые необходимы именно сейчас, когда планета совершает Переход в Новую Эпоху – Эпоху Водолея!

 

Путешествие в будущее.

авт.: Т.Н. Микушина, Е.Ю. Ильина. – Омск: Издательский Дом «СириуС», 2020. – 136 с.

 

Цена книги (без учёта доставки).

 

 

Книгу можно заказать

в интернет-магазине «СИРИУС»

https://poslanie-book.ru/book/journey_to_future

или по e-mail: sirius.book@gmail.com

и по телефонам: (3812) 489-187, +7-908-114-2478

 

 

 

 

 

http://sirius-ru.net/

Редактор издания Татьяна Мартыненко

Мир вам, Свет и Любовь!