Причините за днешното положение в Русия и в света.

Тестовете на Владиците на Мъдростта

 

 

Защо Покаянието ще спаси Русия

 

Покаяние (от старогръцки μετάνοια) — промяна на начина на мислене, изменение на мислите.

 

Татяна Николаевна Микушина:

„Защо покаянието ще спаси Русия? Защото ако сверим безпристрастно историческите факти, много истински търсещи хора ще стигнат до извода, че за съжаление 100 години от нашата история сме вървели в грешна посока. И не е било нужно да се убиват невинния цар и децата му.

И когато всеки достигне до този извод, тоест на практика, да промени мисленето си относно събитията от преди сто години, и такива хора станат достатъчно много на брой, тогава това разбиране ще влезе в колективното съзнание на нацията. И колективното съзнание ще намери друг път на развитие. И най-вероятно това ще е Божественият път, защото ние, като нация и като страна, заплатихме твърде скъпо докато разберем тази истина“.

 

Възнесеният Владика Николай, 24 април 2005 г.:

„Преди Бог да даде нова възможност на тази страна, тя трябва да премине през катарзис, пречистване. След пречистването трябва да последва покаяние и едва тогава ще се открие светъл път за народите на Русия.“

 

Катарзис – (от старогръцки κάθαρσις – „извисяване, пречистване, оздравяване“) – очистване на духа, нравствено пречистване.

 

Владика Мория, 28 декември 2012 г.:

Всяка карма може да бъде отработена по най-лекия начин, когато се признават грешките и се поднасят извинения. Ако пък невежеството и горделивостта не позволяват на хората да признаят грешките си и да се разкаят за тях, тогава негативната карма започва да се проявява на физическо ниво под формата на различни катаклизми, социални бунтове и финансови катастрофи.

Затова няма време да седите със скръстени ръце. Необходимо е да започнете да действате! Не се страхувайте, че ще създадете карма с неправилните си действия. Ако мотивът ви е правилен, то колкото и погрешни да изглеждат вашите действия в сегашния исторически момент, Бог винаги ще може да подобри ситуацията и да поправи грешките ви. Много по-лоша е кармата на бездействието, когато под благовидния предлог да не се намесвате в борбата, вие отстъпвате завоюваните позиции и губите преимуществото на стремителността и натиска.

Учете се от грешките си.

Не се притеснявайте да действате за благото на еволюциите на планетата Земя!“

 

Т.Н. Микушина:

„Не е нужно да променяме нищо извън нас! Нужно е просто да извършим тази промяна на мисленето, вътре в нас. Защото в съответствие с Учението на Владиците, външното се определя от вътрешното. Тоест тогава, когато вътре в нас всичко е подредено, когато в съзнанието ни всичко е поставено на мястото си и ние точно знаем кое е Добро и кое Зло, и отделяме зърното от плявата вътре в себе си, тогава се променя и всичко извън нас. Хаосът се сменя с ред и настъпва съвсем различна епоха. И срокът за навлизане в тази епоха зависи само от нас.“

 

Под покаяние се разбира не толкова съжаление за миналото, колкото ново разбиране на всеки човек за самия себе си, за другите и за Бог.

 

Майка Мария, 23 декември 2014 г.:

„Сълзите на разкаянието, които често виждам във вашите очи по време на нашето общуване, ми говорят много повече от вашите слова и дори молитви.

Вие не можете да си представите каква работа се налага да вършат Възнесените Учители, за да могат вашите души да осъзнаят много свои грехове и да се покаят за тях.

Когато разкаянието влиза във вашето сърце, кармичното ви бреме се облекчава наполовина. Оставащата половина можете да разтворите с вашите всекидневни молитви и усилия, насочени към облекчаване на участта на другите страдащи душѝ.“

 

Т.Н. Микушина, интервю след пожара в дома ѝ в Русия на 16 март 2018 г.:

„Не всички хора, които се смятат за светоносци, разбират защо трябва да се разкаят. Може би разбират думата разкайвам неправилно? Може би поради някакви свои вътрешни качества не искат да се занимават с това…

Миналият път, когато имаше пожар, през април 2012 г. и през юли 2012 г. (на терена около дома на Посланика) пламна цял Сибир. Гореше цял Сибир – горяха горите. Този път, ако от дома ми останаха само стените, мисля, че от Русия ще остане само името. Всъщност това вече е така, вече е осъществено. От Русия остана едно име, по същество страната я няма като такава. Тя не защитава своите граждани: не защитава старите хора, не се грижи за децата, не защитава по никакъв начин правата на хората … И всъщност, като страна, Русия вече я няма. Ето как виждам нещата.

С какво ни заплашва този пожар, който избухна днес. Навярно за всички нас това събитие е поредният повод да преразгледаме дали правилно сме извършвали всичко, може би, да се покаем и да се опитаме да станем и да тръгнем отново.“

 

Господ Шива, 21 юни 2014 г.:

„…във всеки момент можете да се върнете на лекия път.“

 

Покаяние – Пока я не Я (игра на думи: докато аз не съм Аз – Б. пр.)

 

 

 

Разкаяние

Разкаяние (от иврит תְּשׁוּבָה) — връщане, признаване на вината в нещо с молба за прошка.

 

 

Пожарът в дома на Посланика, 16 март 2018 г.

 

Обгорелите книги

 

 

Т.Н. Микушина, 17 март 2018 г.:

„Разбира се, това не се случи от само себе си. Това събитие е част от някаква определена поредица от събития, развили се в продължение на около 15 години. И разбира се, за да разберем какво означава това събитие за бъдещето на Русия и на света е необходимо да се постараем да разберем цялата редица събития, които доведоха до него.

Учението е достатъчно практическо, не е гола теория. И ако Владиците дават някакви знания, информация, Учение, то може да се каже, че след известно време ще последва изпит до каква степен хората са усвоили това Учение.

И доколкото мога да преценя сега, през тези 15 години имаше три глобални теста за светоносците.“

 

 

 

Тест първи. Обръщение на Владиците към народа на Русия

 

Из Изказването на Т.Н. Микушина в Москва, 24 март 2007 г.:

„Русия не ми даде нищо през това време. Нямам дори място, където мога да живея. Това как народът се отнася към Посланика на Владиците, говори много…

<…> На мен, в действителност, ми е много трудно да говоря всичко това. <…> Но то, наистина, е много сериозно.

И ако Владиците вдигнат фокуса на Светлината, Русия няма да издържи своя изпит. …нацията прави избора си чрез хората… <…> Значи, Бог говори за вас.

Това е онова, което разбрах вчера от медитацията с Господ Майтрея.“

 

Из уебинара „Признаване на Учението и на Посланика“ О.А. Иванова, 24 март 2018 г.:

„Владиците помолиха да им дам знак на физически план, че сме усвоили Тяхното Учение. И такъв знак трябваше да е чисто място на територията на Русия, което би послужило като физически фокус на Светлината и откъдето новото съзнание трябва да започне своя път не само по земята на Русия, но и по цялата планета.

През август 2007 г. чрез бюлетина „Сириус“ Татяна Николаевна се обръща към нас с открито писмо:

„Служа на Владиците и Тяхната воля и Тяхното решение за мен са закон. Затова цялото ми време след завършване на цикъла от диктовки посвещавам на строителството на Ашрама. Започвам работа в 8 сутрин и работният ми ден, свързан със строителството, завършва в 23 часа. <…>

Онези хора, които доброволно предложиха да ми помогнат в строителството на Ашрама, постепенно си отиваха по различни причини, други сведоха помощта си до минимум. Обаче делото на Владиците трябва да продължи.

Не се намери в Русия ни един човек, който би…  поел върху себе си всички грижи за строежа. Затова със строителството се занимавам аз самата.“

 

 

Санат Кумара, 7 януари 2010 г.:

„Посланикът не може да върши работата вместо вас, които дойдохте във въплъщение и спокойно се излежавате на дивана.

Ние наблюдавахме геройските усилия на нашия посланик… И сега ясно виждаме, че не можем повече да злоупотребяваме с нейната преданост и самопожертвователност. <…>

И ако не се намери никой на физическия план на Земята, който би могъл да се погрижи за нашия посланик и да я защити, тогава аз ще направя това.“

 

Господ Шива, 21 декември 2015 г.:

„Когато нашият посланик е подложен на гонения, клевета и нападки, това създава огромна карма, равносилна по своята тежест на карма с Бога.

Както е известно, когато Бог желае да накаже някого, Той го лишава от разум.

Безумството може да обхване не само един отделен човек. Безумството може да обхване цели страни и народи.“

 

Владиците говореха:

„Ние желаем да има ашрам, в който бихме могли да установим Своите правила.“

Сега на мястото на ашрама е пепелище.

 

 

Обгореният дом на Посланика

 

Прости ни, Господи…

 

 

 

 

 

Следва продължение …

 

 

 

 

 

http://sirius-ru.net/

Редактор издания Татьяна Мартыненко

Мир вам, Свет и Любовь!