Скъпи приятели,

продължаваме публикуването на глави от книгата „Пътешествие в бъдещето“.
В това издание на „Сириус“ е представена Част 6 „Новото мислене преминава в действие“.

 

Предходни глави от книгата:

Част 1. Новата Епоха настъпи!

Част 2. Достойно да влезем в Новата Епоха!

Част 3. Накъдето е насочено вниманието ви, натам тече енергията ви.

Част 4. Ние самите създаваме своето бъдеще.

Част 5. Напред към мечтата!

 

 

Новото мислене преминава в действие

 

Нашият кораб „Планета Земя“ започна движение по маршрута на Новата Епоха. Той бавно, но уверено набира скорост. Устремени сме към прекрасното бъдеще и знаем, как да го създаваме. Ние самите сме капитани на своя живот! Всеки ден можем да изпълваме с все по-нови детайли своите мечти за светлото бъдеще. И образът, създаван от все по-големия брой единомишленици, с всеки ден се разширява и укрепва, докато се установи на физическия план.

Обаче, само мечтите не са достатъчни.

За да се изпълни мечтата, именно на физическия план е нужно да се правят конкретни стъпки към нея.

 

Описание: Macintosh HD:Users:tatiana:Desktop:Снимок экрана 2020-07-11 в 15.34.17.jpg

 

 

Как да действаме?

 

В много Послания Владиците говорят за това, че е настъпило времето за реални действия. С какво да се заемем, накъде да хукнем?

Да се обърнем за съвет към Владика Ел Мория, който винаги ни призовава към действия.

 

 

„Аз ви моля да започнете реално да действате на физически план! Възможно е да не разбирате напълно за какви действия говоря. Аз не ви моля да сваляте строя, който съществува във вашата държава, не ви моля да правите революция или митинги. Аз ви моля да вършите обикновените си човешки дела, които повечето от вас и без това вършат. Но ви моля да правите това осъзнато, като разглеждате всяко извършено от вас действие през призмата на нравствения Закон, на Божествения Закон, съществуващ в тази вселена. Аз моля всекидневно да се замисляте за последствията от своите действия и да размишлявате над всяка своя стъпка.

Помислете колко бихте могли да облекчите съществуването си в материята, ако всяка ваша стъпка е в пълно съответствие с Божествения Закон, съществуващ в тази вселена? Вие не бихте създавали нова карма и бихте могли с ускорени темпове да отработвате миналата си карма, като правите верни избори.

Колко е просто! Гениално просто!“ (Възлюбеният Ел Мория, 23 декември 2007 г.).

 

Оказва се, че не е нужно да хукваме нанякъде. Необходимо е само да правим верни избори, всекидневно да контролираме своите действия, чувства и мисли.

Ох, именно това е най-трудното. Ние сме лениви и разсеяни. Днес, въодушевени от Посланието на Възнесения Владика, даваме обещание, а утре вече сме престъпили към удоволствията.

Обаче, без нас нищо няма да се получи! Единствено с помощта на нашето съзнание, могат да се извършат позитивните изменения не само в нашия личен живот, но и в съдбата на нашия кораб „Планета Земя“.

 

„Ключът, който ще ви дам днес, лежи на повърхността. Всекидневните избори, които правите, всеки ваш избор и постъпка през деня, ако те имат Божествен характер, вършат точно тази работа, която сте призвани да изпълнявате. Ако пък, както и преди, предпочитате да се съсредоточавате върху илюзията, върху удоволствията и развлеченията, върху прищевките на своето его - в каквото и да се изразяват те, вие заставате в опозиция на Бога и на Неговите планове.

Всяка ваша мисъл има значение.

Всяко ваше чувство има значение.

Всяко ваше действие има значение.

Сега започва вашата работа за Бога.“ (Господ Шива, 22 юни 2012 г.).

 

Ключовата дума е „всеки“. Значи, всички наши постъпки, дори най-обикновените, нашите реакции на различни събития, всяка наша дума и дори мисъл – всичко се събира и се взема под внимание в някаква „касичка“. Всяко добро и позитивно, обединявайки се в своята „касичка“, работи за наближаване на по-добрите времена. Всичко негативно, пълнейки по същия начин своята „касичка“, пречи на това. По неволя се замисляме за отговорността.

 

 

 

Какво да правим, ако нашите вътрешни промени срещат

външно съпротивление?

 

Започвайки по-осъзнато да подхождаме към всяка своя мисъл, чувство и действие, забелязваме промените в нашия живот. Отначало те може да ни се струват тъжни и дори трагични – близките, приятелите, колегите не ни разбират и започват да се съпротивляват на нашите изменения. Струва ни се, че като от рог на изобилието върху нас се сипят неприятности. Какво да правим?

 

 

– Да се учим да преодоляваме негативните състояния и да променяме отношението си към ситуацията! – подсказва решението нашият оптимистичен помощник Сен-Жермен.

 

„…вие в своето съзнание сте способни да преобразувате ситуацията. Разбира се, вие не променяте нищо извън вас, но променяте вашето отношение към ситуацията. Вие просто намирате в тази ситуация някакъв положителен момент, после още един. След това за малко отклонявате своето внимание върху нещо, което ви е приятно и после, когато се връщате към ситуацията, тя вече не ви се струва толкова лоша и безнадеждна. Самата ситуация вече се е изменила, защото вие със своето правилно отношение сте я изменили. <…>. <…>

Умейте на всяка ситуация да гледате от положителната страна. Важното е да изберете правилната гледна точка за вашата ситуация.“ (10 декември 2009 г.).

 

И в минутите, когато ни е непоносимо тежко, трябва да направим едно съвсем просто нещо, казва Владика Сен-Жермен:

 

„В момента, когато всичко ви изглежда безсмислено и безнадеждно, вие просто трябва да си спомните за мен. Просто си представете моя образ, дайте си възможност да се отвлечете от текущата ситуация.

…Това е нещото, на което трябва да се научите“ (10 декември 2009 г.).

 

 

Може да вземем в ръка изображение на Сен-Жермен или дори просто мислено да си представим неговия лик и да кажем: „Скъпи Сен-Жермен! Помогни ми!“ И помощта ще бъде оказана.

И ще ни стане по-леко да проявим търпение и да изчакаме този закономерен период на изменения да премине – просто на света му е необходимо известно време, за да се настрои според нас.

 

 

Първите победи

 

Оставайки верни на избраната посока, след известно време откриваме, че близките ни са започнали да проявяват по-голямо разбиране и, ако засега още не са се присъединили към нас, то поне не ни пречат да живеем по новия начин. И кръгът на приятелите ни се е изменил – към нас са привлечени хора, желаещи като нас, да живеят по-осъзнато. Новият начин на живот е започнал да носи радост!

Владика Ланело обяснява ставащото и ни поздравява с победата.

 

„…Позволете ми да ви поздравя с вашата Победа! <…>

Хората, достигнали ново стъпало в своето съзнание, ще бъдат по-успешни във всички свои дела и във всичките си начинания, благодарение на получените на това стъпало качества. Защото това, което по-рано се е съпротивлявало вътре в тях на успешната им работа, сега не съществува или оказва много по-малко препятствия в живота и в действията им. Вашата гордост и всички ваши недостатъци няма да оказват повече никакво влияние на делата ви и на всичко, което правите. Защото сте успели да ги преодолеете. Ще го почувствате в променената атмосфера във вашите колективи. Ще почувствате, че има хора и цели колективи, с които ви е леко и спокойно.

… Знаете, че подобното привлича подобно.

И това, което не е способно да издържи вашите вибрации, постепенно ще се отдалечи от вас. Земята е много гостоприемна планета.“(Възлюбеният Ланело, 11 юни 2005 г.).

 

Животът се подобрява. Пред нас се откриват нови перспективи. Да се порадваме на това!

 

Татяна Микушина

 

 

 

ВИДЕО

”Пътешествие в бъдещето”

Част 6. Новото мислене преминава в действие

 

 

 

 

 

 

 

http://sirius-ru.net/

Редактор издания Татьяна Мартыненко

Мир вам, Свет и Любовь!