Вашата задача е да се научите да побеждавате на финия план

АЗ СЪМ Серапис Бей.

Аз дойдох в този ден! С всеки изминал ден на нас ни е все по-трудно и по-трудно да достигнем до вашите сърца. Човечеството неминуемо се движи към пропастта. И все пак надеждата не ни напуска! Защото точно тогава, когато изглежда, че положението е безизходно, че няма никакъв изход от създалата се ситуация, точно в този момент се случва това, което може да се нарече Божествено чудо и ситуацията се изменя.

Колко често в историята на човечеството е имало моменти, когато е изглеждало, че напред има само безпросветна мъгла. Но всеки път във възможно най-критичния момент, буквално на ръба на пропастта и гибелта, са се намирали самоотвержени душѝ, които в тези критични моменти са вземали върху себе си отговорността за човечеството, за по-нататъшния ход на земната еволюция.

Аз зная, че между вас, тези, които сега четете това мое послание, има твърде много светли душѝ. Вие много пъти сте идвали във въплъщение в най-критичните моменти от историята на Земята. И сега отново от вас се изисква напрежение на всичките ви сили и възможности.

Стига само да съберете кураж и да насочите своя взор над обкръжаващата ви илюзия.

Представете си, че сънувате лош сън. Нощта ще си отиде, слънцето отново ще изгрее и на дневната светлина всички ваши нощни страхове и кошмари ще изглеждат нереални. Вие сънувате. Вие сте потопени в съня на илюзията.

Сега настъпи времето, когато е необходимо да съберете всички свои сили и способности и да направите крачка напред.

Вие сте рицари. Вие сте воини. И от вашите усилия сега зависи твърде много. Обаче не е нужно да вземате меч и да обличате ризница на физическия план. Вие сте длъжни да се облечете в доспехите на вашия дух. И вие трябва да вдигнете  меча на вашия дух, меча на вашата Кундалини, който единствено е способен да отдели реалното от нереалното както вътре във вас, така и в действителността около вас.

Вие сте воини, но вашата задача не е да водите безкрайна битка на физическия план. Вашата задача е да се научите да побеждавате на финия план. На плана на вашите емоции и мисли. Именно когато удържите победа над вашите мисли и чувства, над негативните състояния, които изпитвате, тогава вие ще удържите победа на физическия план на битието. Защото вашите достижения на фините планове неминуемо ще преобразят физическия план.

Не е нужно да търсите бойни редици, към които да се присъедините. Защото на финия план вие самите сте могъща войска на Светлината. И вие сте непобедими и неуязвими дотогава, докато държите вашето съзнание на Божествено ниво.

Всичко, което се иска сега от вас, е да се облечете в реално Божествено съзнание и да не губите нивото на вашето съзнание през целия ден и ден след ден.

Представете си, че вие сте съвършен образец на физическия план. С цената на неимоверни усилия и вътрешна работа поддържате своето ниво на съзнание на колкото е възможно по-високо ниво. Да се направи това е достатъчно трудно, намирайки се в несъвършеното проявление. Но когато все пак ви се удаде да поддържате максималното ниво на съзнание, вашите вибрации толкова се повишават, че всяко несъвършенство, с което се сблъсквате във вашия свят, е принудено да се прояви. Вие сте наши воини, и вие сте факли, които осветяват за нас несъвършенството в илюзията. Всичко, което желае Бог, е колкото е възможно по-бързо да стане отделянето на зърното от плевелите във вашия свят. Именно тогава, когато бъде събран урожаят от добрите зърна, а плевелите бъдат предадени на огъня, именно тогава във вашия свят ще настъпи времето, когато Възнесените Владици ще могат да идват във вашия свят.

Затова не се отчайвайте и не казвайте, че всичко е лошо. Всичко се случва в точно съответствие с Божествения план. И всеки от вас, който се осмели в това време да носи върху себе си бремето на Светлината, всеки от вас ще бъде обезпечен със защитата на ангелското войнство.

Вие с ужас наблюдавате това, което е около вас, и положението ви се струва безизходно. Не тъжете за това, което не подлежи на по-нататъшна еволюция. Стъпете твърдо на земята и правете своите призиви към Небесата.

Вашата мисия и вашата роля в това сложно време е да издържите на напрежението на битката и да устоите в боя.

Само че боят се води на финия план, в най-близките до физическия план слоеве на плътния астрал. Затова вие чувствате битката. Лягате да спите и се събуждате изпълнени с усещането, че нощта ви е преминала в тежка схватка. И това действително е така. Най-добрите воини на Светлината не знаят покой нито през деня, нито през нощта. Защото не бива да се губи скъпоценното време, защото много малко време остана.

Затова пък по-късно ще си спомняте за своите подвизи. Незабравимо е времето, в което живеете сега! И колкото и да ви е трудно, вие сте длъжни да осъзнаете, че е необходимо да издържите докрай. Не трябва да изпадате в униние! Възлюбете напрежението, възлюбете битката!

Казано е, че само най-смелите и преданите ще успеят да продължат еволюцията.

Радостно ми беше да ви дам това наставление днес!

АЗ СЪМ Серапис Бей.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)