Вашата задача е да съхраните душата си

АЗ СЪМ Санат Кумара.

Аз дойдох в този ден в точно определено от нас време.

И както винаги, имам намерение да използвам Божествената възможност, за да предам на човечеството, живеещо днес на Земята нашето Знание и разбиране за извършващите се на Земята преобразования.

В предишните си Послания ние нееднократно заявявахме, че вибрациите на физическия план на планетата Земя се повишават. Говорихме за това какво е необходимо да се предприеме, за да може вашите собствени вибрации, нивото на вашето съзнание да съответстват на новата реалност.

Тези от вас, които неотклонно следваха нашите препоръки, получиха безпрецедентен скок в своето развитие. Пред вас се откриха невиждани възможности и перспективи за вътрешно развитие. Вие се оказахте на гребена на вълната на Божествената възможност и това ще позволи на вашата душа да продължи своята еволюция на ново ниво.

Вие използвахте предоставената възможност! Вие успяхте да се хванете за нашата подадена ръка за помощ и се възползвахте от нашите съвети!

Не така се случи с по-голямата част от човечеството. Хората попаднаха във водовъртежа на енергиите и не осъзнават всичките протичащи процеси.

Те попаднаха в ситуация, когато новите енергии изчистват от тяхното същество всички кармични отлагания, всички натрупвания на старите енергии. Това е като генералното почистване, което правите на своето жилище. Изтупвате старите вещи, измитате боклука и за известно време около вас цари хаос и безпорядък.

Не очаквайте, че ще дойде някой и ще ви подрежда жилището. Единствено вие самите можете да въведе порядък във вашата същност и никой друг.

Затова ви предупреждавахме, че всеки от вас, който живее на планетата в това преходно време, ще бъде длъжен да направи избор и ще го направи.

При цялата обърканост на общата ситуация на планетата, сега вие получихте безпрецедентна възможност за собственото си развитие.

Това, което по-рано, в предишните векове, спокойно е лежало дълбоко във вашето същество, сега благодарение енергиите на промените, се издигна на повърхността.

Вие можете да го забележите по себе си, можете да го наблюдавате и буквално навсякъде.

Добро ли е това, или лошо? Несъмнено, че за благополучното съществуване на физическия план това не е много добро. Но за развитието на вашите души това е огромна възможност.

По-рано, преди десетина години, ние получихме огромната Божествена милост да предаваме нашите Послания. Нашите Послания бяха предназначени да подготвят вашите души за енергиен скок.

И действително, мнозина получиха помощ. Ние съжаляваме само, че количеството хора, получили нашата помощ и подкрепа, не е много голямо.

И дори сред хората, които според своята карма и вибрационно ниво можеха да се докоснат до нашите Послания, дори сред тези хора не е голям процентът на индивидите, които следват точно нашите препоръки.

Вие четете нашите Послания и продължавате да водите предишния начин на живот. Не можете да повярвате, че просто следвайки нашите препоръки, можете значително да облекчите своето съществуване и съвсем определено да спасите душата си.

Недостигът на вяра пречи на човечеството да възприеме сериозно нашите препоръки. Недостигът на вяра е препъни камък за много души.

Аз ще ви обясня защо се боите да повярвате, защо се отнасяте с предубеждение към всяко ново учение и дори към старите религии.

В нито една област на човешкия живот няма толкова изкривявания, както в областта на вярата. Това е разбираемо и напълно оправдано. Всъщност въпросът за вярата е най-важният въпрос за всеки човешки индивид. Ако вярвате, и вярвате искрено, вие вече сте спасени.

Затова противоположните на нас сили правят всичко, за да компрометират всеки източник на Истината във вашия свят и всяко истинско Учение. Най-разпространеният начин е създаването на множество лъжливи учения и секти. Сред такова изобилие от лъжи се губи не само вярата, но и надеждата за по-добро бъдеще.

Следващият метод, който използват противоположните на нас сили, е лъжата и клеветата. Всичко истинско бива оплюто и окаляно. Това отблъсква много от искрено търсещите Истината и ги отклонява от Божествения път на развитие.

Какво се предлага в замяна? В замяна се предлагат куп съблазни и капани на физическия план, попадайки в които хората се откъсват от еволюционния път на развитие.

Вашият Път е Пътят на Посвещенията. По този Път ви очакват най-трудни изпитания и препятствия.

Само най-силният в своята вяра е способен да преодолее всякакви капани и съблазни на физическия свят.

Затова винаги през целия си живот си спомняйте за Бога и Висшата реалност.

Нито един час в живота ви не трябва да преминава без Бога. Единствено когато постоянно сте съсредоточени върху Висшата реалност, вие ставате неуязвими за противоположните сили, получавате дарбата да разпознавате това, което е полезно за развитието на вашата душа – от това, което ви причинява непоправима вреда.

Още веднъж ви обръщам внимание, че настъпилото време е преди всичко време на отделяне на душите, които са способни за по-нататъшна еволюция, от онези души, които не са годни.

Вашето време ви предоставя гигантски възможности за духовно израстване. Вие лесно можете да различите кой на страната на какви сили действа. Затова и политиците, и финансовите мошеници, и представителите на властта не могат повече да удържат благообразните маски на лицата си.

Всички маски са свалени и става очевидно кой на коя страна застава.

И когато виждате и знаете кой застава на страната на небожествените сили, и продължавате да ги подкрепяте от страх или заради изгода, вие фактически заставате на страната на тези сили.

Затова преди да приемете всяко решение във вашия живот, добре претегляйте всички последствия, които то носи на първо място за вашата душа.

Физическото тяло остава в земята, вашата задача е да съхраните душата си.

Затова всички мъдреци във всички времена са предпочитали да загубят тялото си, но да запазят душата си.

Помислете над това мое Послание.


АЗ СЪМ Санат Кумара.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)