Цялото съвършенство е заложено вътре във вас

АЗ СЪМ Сен Жермен!

Радвате ли се да ме чуете отново? Дойдох, за да ви вдъхна голяма порция оптимизъм! Аз съм много оптимистичен Владика. И независимо от всички трудности, които стават все повече, аз съм уверен, че победата, окончателната победа ще бъде за силите на Светлината! Другояче просто не може да бъде! И аз винаги посрещам с радост всякакви проблеми и трудности по Пътя! Има над какво да потренирате. И има на какво да се учите!

От цялата си душа ви пожелавам да се научите на точно такова отношение към всякакви трудности, които срещате по своя Път. Вие винаги трябва да помните, че Бог не ви дава непосилни задачи и тази задача или проблем, пред който сте изправени, дори да закрива целият ви кръгозор, е само една илюзия. Проблемът стои пред вас точно дотогава, докато вие в своето съзнание не намерите ключа за неговото решаване.

И ако постоянно се концентрирате върху проблемите, то вие ще се сблъсквате с проблеми, а ако се концентрирате върху успехите, то успехът винаги ще ви съпътства!

Оптимизмът е присъща за мен черта на характера. И аз желая да ви надаря с този оптимизъм.

Всичко, което се случва живота ви, е обусловено от вас самите, от онези избори, които сте правили в миналото. Всички събития имат своите причини в минали избори и дори в минали некачествени състояния на вашето съзнание. Затова истинската причина за всичко, с което се сблъсквате в живота, се намира вътре във вас, във вашето съзнание. И онези отрицателни енергии, които присъстват във вас, привличат към вас негативни ситуации от пространството. По същество, вие сами създавате илюзията, за да я разсейвате след това, срещайки се с нея. Вярно е, че това не винаги ви се удава, често вие пораждате още по-голяма илюзия. И това се случва само защото неправилно се отнасяте към всичко, което се случва във вашия живот.

Вие навярно сте имали много трудни ситуации в миналото. Тревожили сте се, мислили сте, че животът вече няма смисъл за вас. Може това да е било любовна несполука или неуспех в работата, в семейството. Спомнете си, минавало е определено време: може би ден, може би месец, може би година или няколко години, и когато вие във вашето ново състояние на съзнанието сте се връщали към тази ситуация, тя вече не ви е изглеждала така безнадеждна и безизходна.

Вие сами създавате в живота си ситуации, които после геройски преодолявате. И Учението, което давам, е свързано с това да се преодоляват тези вътрешни негативни състояния, породени в миналото. В момента, когато всичко ви изглежда безсмислено и безнадеждно, вие просто трябва да си спомните за мен. Просто си представете моя образ, дайте си възможност да се отвлечете от текущата ситуация.

Аз зная, че когато сте потопени в илюзията и тя ви изглежда толкова реална, е много трудно да си спомните за Владиците, за Учението и за мен. Това е нещо, на което трябва да се научите.

Бог е Велик. Той допуска за всеки от вас собствена илюзия. И една и съща ситуация, в която попадат различни хора, на едни изглежда трагична, за други интересна, а трети изобщо не изпитват никакви чувства по отношение на тази ситуация.

В това се заключава изкуството на преображението, когато вие в своето съзнание сте способни да преобразувате ситуацията. Разбира се, вие не променяте нищо извън вас, но променяте вашето отношение към ситуацията. Вие просто намирате в тази ситуация някакъв положителен момент, после още един. След това за малко отклонявате своето внимание върху нещо, което ви е приятно и после, когато се връщате към ситуацията, тя вече не ви се струва толкова лоша и безнадеждна. Самата ситуация вече се е изменила, защото вие със своето правилно отношение сте я изменили. И онази много плътна енергия, която е предизвикала негативната ситуация, в която сте попаднали, е успяла малко да се разреди благодарение на вашите правилни вътрешни действия.

Умейте на всяка ситуация да гледате от положителната страна. Важното е да изберете правилната гледна точка за вашата ситуация.

Има една черта в характера на руската нация, която фактически разваля много неща. И това е неумението да се гледа оптимистично на нещата. На мен ми харесват американците, аз се отнасям с любов към тяхната способност да намират плюсовете във всяка ситуация.

Дори в началото не можех да давам послания чрез руския Посланик, до такава степен ми пречеше руският манталитет.

Всичко може да се поправи. И много черти на характера, дори ако те са се вкоренили от многовековните въплъщения в неблагоприятни условия, могат да се поправят.

Чрез американските посланици аз давах науката за алхимията, науката за преображението. И същността на тази наука се свежда най-вече до това, че вие имате възможност с огъня на своите сърца да промените всяка ситуация, да преобразувате целия негатив в най-добрите човешки качества.

Аз преднамерено дойдох да дам това мое послание сега, в края на годината, когато в северното полукълбо слънцето е недостатъчно и хората са подложени на депресии. Вие трябва да отделяте по-голямо внимание на работата над себе си. Цялото съвършенство вече е заложено вътре във вас. Това е вашата Божествена същност, златото, което лежи в дълбините на вашето същество. Нужно е само да приложите усилия, за да разчистите онези кармични натрупвания, които ви пречат да се възползвате от вашето съкровище.

Вие ще бъдете щастливи! Вие непременно ще бъдете щастливи, ако се ръководите във вашия живот от тези съвети, които ви давам аз и които ви дават другите Възнесени Владици.

Аз бях щастлив да ви дам днешното послание!

АЗ СЪМ Сен Жермен!

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)