Цялото човешко съобщество навлезе в период на преминаване на колективно посвещение

АЗ СЪМ Ланто, дошъл при вас в този ден. И целта на моето днешно идване е да ви дам наставление, което надявам се ще ви бъде полезно във вашия всекидневен живот.

Сега, когато космическите цикли се измениха, от вас се изискват други качества, други навици и способности, различни от тези, с които човечеството разполагаше през изминалите векове. И разумното развитие на човечеството по-нататък е невъзможно без овладяването на тези нови качества и навици.

Вие трябва още сега да усещате това върху себе си. Ние ви предупреждавахме, че вибрациите на планетата Земя преминават на ново ниво. И за да можете да се приспособите към тези вибрации, е необходимо преустройство на вашата система на световъзприемане. Това е много сложен и трудоемък процес. Вие трябва да промените своето отношение към всичко и трябва да преустроите цялата система от взаимоотношения, която съществува във вашето общество.

Това не е моя инициатива и още повече това не е инициатива на нашия Посланик, това е нещо, което неизбежно трябва да се случи, защото без него е невъзможно по-нататъшното съществуване на човечеството.

Човечеството като цяло е длъжно да овладее новия тип отношения. И тези отношения трябва да придобият характер, по-близък до отношенията, които съществуват между нас, Възнесените Владици. Защо да не последвате нашия пример и да се откажете от вашите предишни некачествени отношения? Да замените вашия индивидуализъм със сътрудничество, дърпането на чергата към себе си – със споделяне на своя опит с цялото човешко семейство.

Разберете, настъпи времето за преминаване към отношения, основани на Дружба, Любов, Взаимопомощ и взаимна подкрепа. И колкото и да се опитвате да се вкопчвате за обичайните стереотипи на поведение, те неизбежно ще останат в миналото, ще се разтворят заедно с несъвършенствата, които сега са присъщи на вашето общество: войни, терористични актове, епидемии, икономически кризи. Вашето общество е болно и трябва да премине на ново ниво на съзнание и мислене, за продължаване на еволюцията.

Ние не напразно ви предупреждавахме за това, че се повишава общия вибрационен фон на планетата. И вие сте принудени да следвате това ново ниво на вибрациите. Всичко, което не успява да се пренастройва и да се променя, ще подлежи на постепенно изчистване. Вие следва внимателно да наблюдавате себе си и хората около вас. Случва се това, което обикновено се случваше по времето, когато човек преминаваше посвещения в тайните школи на мистериите от миналото.

А именно: той беше поставян в условия, където вибрациите бяха по-високи от обичайното ниво, с което той е свикнал. И всички тела: физическото и по-фините тела на човека бяха принудени да се приспособяват към новото ниво на вибрациите. Повишаването на вибрациите изтласква от човека онези негативни енергийни блокажи, които са се сраснали с индивида и мирно съществуват с него в продължение на много въплъщения. Затова човек бива подложен на различни негативни състояния на съзнанието, на различни болки във физическото тяло, които не могат да бъдат квалифицирани като обикновени заболявания. Извършват се изменения в психиката на човека и той става нервен, неуравновесен, намръщен и раздразнителен. Наистина позната картина, нали?

Но това, което ставаше по-рано в школите на мистериите, се отнасяше за един човек или за група от хора. Вашата планета и цялото човешко съобщество навлезе в период на преминаване през колективно посвещение.

По такъв начин на вас ви дават да разберете, че коридорът на космическата възможност се стеснява. Време е да направите окончателния избор: или следвате пътя на еволюцията, или ставате плевели, отпадъци.

Вие може да ми кажете, че Космическият Закон постъпва нехуманно с вас. Обаче нима не постъпвате и вие самите така в своята градина? Вие почиствате плевелите, ако те застрашават вашата реколта. Вие режете изсъхналите клони от дърветата и ги изгаряте.

Ние идвахме постоянно през последните хилядолетия чрез множество посланици и пророци. И постоянно ви предупреждавахме за това, че е необходимо да изравните курса на развитие на вашата цивилизация. Не може да се каже, че поне веднъж в живота си някой не е чул за нашите предупреждения.

И това, че осъществяваме нашите изменения много плавно, ви дава възможност още веднъж да претеглите всичко и да дадете възможност на по-добрата част от вас да се развива.

Помислете над моите слова, докато има време. Преценете всичко. Не се стремете да решите всичко изведнъж с един удар. До по-добър резултат водят малките, но постоянни усилия, които прилагате в правилната посока.

Кармата, която вие сте създали, е преплела съдбите на много хора с вашата съдба. Затова не можете да захвърлите всичко и да се втурнете да спасявате душата си в гората или в пустинята. Вие трябва да прилагате всекидневни усилия за преобразуване на отношенията си с вашите роднини, колеги. Трябва да съгласувате всички изменения в своя живот с хората, с които имате най-тежка карма.

И най-тежката кармична ситуация може да се обърне в благоприятна посока, но за това е необходимо да посветите на разплитането на вашите кармични възли целия си живот, а възможно дори и не един.

Затова гответе се за напрегната работа над себе си, над своите недостатъци и винаги помнете, че когато помагате на някого в решаването на неговия проблем, по този начин вие решавате своите кармични проблеми. Ако искрено се радвате на постиженията на другия, тогава вие получавате всички натрупани достижения на този човек.

Има твърде много начини, когато е възможно да се отработи много голяма карма за броени години само с правене на правилни избори и с правилно отношение към ситуациите, които ви поднася животът.

Аз ви дадох важно Учение, което ще бъде незаменимо за вас в тези години и дни.

АЗ СЪМ Ланто.

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)