Розарий на Серапис Бей

maitreia5

 

Вашата задача е да се научите да побеждавате на финия план

Кратък Розарий по Диктовката на Серапис Бей от 23 юни 2009 г.

 

В името на Отца, Майката, Сина и Светия Дух. Амин!

Отче Наш[1]

Отче наш, който си на Небесата!
да се свети Твоето име;
да дойде Твоето Царство;
да бъде Твоята Воля както на небето, така и на Земята;
насъщния ни хляб дай ни днес;
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на длъжниците си;
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от лукавия,
защото Твое е Царството и силата, и славата во веки.
Амин! (Мат. 6:9-13)

Богородица

Богородице Дево, Радвай се,
Благодатна Мария, Господ е с Тебе;
благословена си Ти между жените,
и благословен е плодът на Твоята утроба,
защото си родила Спасителя на нашите души (3-пъти)

 

Слава на Отца, Сина, Светия Дух и Божествената Майка,
сега и винаги и во веки веков. Амин!

 

1. АЗ СЪМ Серапис Бей. С всеки изминат ден на нас ни е все по-трудно и по-трудно да достигнем до вашите сърца. Човечеството неминуемо се движи към пропастта. И все пак надеждата не ни напуска! Защото точно тогава, когато изглежда, че положението е безизходно, че няма никакъв изход от създалата се ситуация, точно в този момент се случва това, което може да се нарече Божествено чудо и ситуацията се изменя.

Богородица

2. Колко често в историята на човечеството е имало моменти, когато е изглеждало, че напред има само безпросветна мъгла. Но всеки път във възможно най-критичния момент, буквално на ръба на пропастта и гибелта, са се намирали самоотвержени душѝ, които в тези критични моменти са вземали върху себе си отговорността за човечеството, за по-нататъшния ход на земната еволюция.

Богородица

3. Аз зная, че между вас, тези, които сега четете това мое послание, има твърде много светли душѝ. Вие много пъти сте идвали във въплъщение в най-критичните моменти от историята на Земята. И сега отново от вас се изисква напрежение на всичките ви сили и възможности. Стига само да съберете кураж и да насочите взор над обкръжаващата ви илюзия.

Богородица

4. Представете си, че сънувате лош сън. Нощта ще си отиде, слънцето отново ще изгрее и на дневната светлина всички ваши нощни страхове и кошмари ще изглеждат нереални. Вие сънувате. Вие сте потопени в съня на илюзията. Сега настъпи времето, когато е необходимо да съберете всички свои сили и способности и да направите крачка напред. Вие сте рицари. Вие сте воини. И от вашите усилия сега зависи твърде много. Обаче не е нужно да вземате меч и да обличате ризница на физическия план. Вие сте длъжни да се облечете в доспехите на вашия дух. И вие трябва да вдигнете меча на вашия дух, меча на вашата Кундалини, който единствено е способен да отдели реалното от нереалното както вътре във вас, така и в действителността около вас.

Богородица

5. Вие сте воини, но вашата задача не е да водите безкрайна битка на физическия план. Вашата задача е да се научите да побеждавате на финия план. На плана на вашите емоции и мисли. Именно когато удържите победа над вашите мисли и чувства, над негативните състояния, които изпитвате, тогава вие ще удържите победа на физическия план на битието. Защото вашите достижения на фините планове неминуемо ще преобразят физическия план.

Богородица

6. Не е нужно да търсите бойни редици, към които да се присъедините. Защото на финия план вие самите сте могъща войска на Светлината. И вие сте непобедими и неуязвими дотогава, докато държите вашето съзнание на Божествено ниво. Всичко, което се иска сега от вас, е да се облечете в реално Божествено съзнание и да не губите нивото на вашето съзнание през целия ден и ден след ден.

Богородица

7. Представете си, че вие сте съвършен образец на физическия план. С цената на неимоверни усилия и вътрешна работа поддържате своето ниво на съзнание на колкото е възможно по-високо ниво. Да се направи това е достатъчно трудно, намирайки се в несъвършеното проявление. Но когато все пак ви се удаде да поддържате максималното ниво на съзнание, вашите вибрации толкова се повишават, че всяко несъвършенство, с което се сблъсквате във вашия свят, е принудено да се прояви.

Богородица

8. Вие сте наши воини, и вие сте факли, които осветяват за нас несъвършенството в илюзията. Всичко, което желае Бог, е колкото е възможно по-бързо да стане отделянето на зърното от плевелите във вашия свят. Именно тогава, когато бъде събран урожаят от добрите зърна, а плевелите бъдат предадени на огъня, именно тогава във вашия свят ще настъпи времето, когато Възнесените Владици ще могат да идват във вашия свят. Затова не се отчайвайте и не казвайте, че всичко е лошо. Всичко се случва в точно съответствие с Божествения план. И всеки от вас, който се осмели в това време да носи върху себе си бремето на Светлината, всеки от вас ще бъде обезпечен със защитата на ангелското войнство.

Богородица

9. Вие с ужас наблюдавате това, което е около вас, и положението ви се струва безизходно. Не тъжете за това, което не подлежи на по-нататъшна еволюция. Стъпете твърдо на земята и правете своите призиви към Небесата. Вашата мисия и вашата роля в това сложно време е да издържите на напрежението на битката и да устоите в боя. Само че боят се води на финия план, в най-близките до физическия план слоеве на плътния астрал. Затова вие чувствате битката. Лягате да спите и се събуждате изпълнени с усещането, че нощта ви е преминала в тежка схватка. И това действително е така. Най-добрите воини на Светлината не знаят покой нито през деня, нито през нощта. Защото не бива да се губи скъпоценното време, защото много малко време остана. Затова пък по-късно ще си спомняте за своите подвизи.

Богородица

10. Незабравимо е времето, в което живеете сега! И колкото и да ви е трудно, вие сте длъжни да осъзнаете, че е необходимо да издържите докрай. Не трябва да изпадате в униние! Възлюбете напрежението, възлюбете битката! Казано е, че само най-смелите и преданите ще успеят да продължат еволюцията. Радостно ми беше да ви дам това наставление днес! АЗ СЪМ Серапис Бей.

Богородица

Слава на Отца, Сина, Светия Дух и Божествената Майка сега,
и винаги, и вовеки веков. Амин!

В името на Отца, Майката, Сина и Светия Дух. Амин!

 

 

Назад към Розарии

 


 

[1]Главното при четенето на Розариите, както и на всички молитви, е нашата пълна преданост на Волята на Бога, достигането до онова молитвено състояние на съзнанието, което позволява да забравиш за себе си, да се разтвориш в Бога. Ако православните молитви “Отче наш” и “Богородица” пречат на съзнанието ви да се съсредоточите върху Бога, използвайте онзи вариант на тези молитви, които са приемливи за вашето съзнание.