Мощни Индуски Мантри


Три мощни индуиски мантри се редуват и са съпроводени от видео с изображението на Господ Шива.


ОМ НАМАХ ШИВАЙЯ

ОМ НАМО НАРАЙЯНАЙЯ

ДЖАЯ ДЖАЯ ДЭВИ

* * *

(превод)

Ом. Поклонение на Благия Господ!

Почитане на Hapaяна (мантра на Радостта).

Слава на Божествената Майка!Думата "Мантра" в Превод от санскрит означава "изречение". Мантра е свещена дума, изречение или цял текст в индуизма. В индуизма мантрата не е заклинание, което трябва да се повтаря хиляди пъти, а по-скоро е молитва. Счита се, че за да бъде чута молитвата, човек трябва да има връзка с Бог. Такава връзка се нарича «йога».

Мантра, която се изпълнява от все сърце, се нарича "Сиддха мантра", т.е. мантра, която работи, която носи резултат. Просто повтарянето на мантрата стотици пъти в този случай няма никакво значение, зощото това би било само външна работа. А мантрата трябва да работи отвътре. Мантрите не трябва да се използват "механично", "ритуално". Затова често се среща музикално изпълнение на мантри.


Описание на използваните във филма мантри

«ОМ НАМАХ ШИВАЯ»
«Ом. Поклонение на Благия Господ!»

Именно Шива в определени цикли от еволюцията на вселената разрушава стария свят и съгражда нов. Именно Шива е покровител на всички, които вървят по пътя на трансформацията: превръщането на смъртното тяло в безсмъртно. Шива се изобразява с тризъбец, с който Той разрушава стария свят, разрушава триизмерната реалност.

Затова мантрата «Ом Намах Шивайя» в по-дълбок смисъл означава: разруши всички илюзии, осъзнай, че всичко, което виждаш около себи си е само игра, това е илюзорна реалност, Мая, от която трябва да се премине към истинската реалност – реалността на Духът и Светлината.

Повторението на мантрата изтрива от огледалото на ума праха: похот, гняв, желание, завист ревност, страх, отчаяние и т.н.

Подобно на това как отразителната способност на огледалото се проявавя, ако е почистен покрилият го слой прах, умът, от който е премахната мръсотията, придобива способност да отразява високата духовна истина.

Дори кратко повторение на мантрата с вяра и осъзнаване на нейното значение в състояние на концентрация на ума разрупава в ума всичко нечисто. Повтарянето на мантрата разрушава греховете и донася безкраен покой, блаженство, процъфтяване и безсмъртие.


ОМ HAMO HAPAЙЯHAЙЯ
Почитане на Hapaяна. Bишнy-Hapaянa.
Тази мантра се нарича още мантрата на Радостта.

Дарява любов на всичко съществуващо, безкрайна сила, слава, мъдрост и освобождение. Дава способност да се преодоляват препятствия, появили се в резултат на егоизма и невежеството. Избавя от гордостта. Дарява радост чрез осъзнаване на Абсолютната истина, проявена в космоса.

Тази Мантра (за да чувстваме единни с Вселената), помага да се осъществи Преход към духовната сфера, където можем да получим отговор на всички наши въпроси от духовен характер и да ни се открият велики истини. При необходимост създава активна защита. Успокоява при емоционална възбуда.

ДЖАЯ ДЖАЯ ДЕВИ
Слава на Божествената Майка!

Де́ви, или Дэ́ви (дев., devī IAST) – богиня-майка, женската форма на Бог в индуизма. Деви е женската форма на санскритската дума дева.

Без милостта на Майката никой не може да се освободи от деспота на менталното съзнание и материя, оковите на Мая са твърде здрави.
Но ако Я почитате като Велика Майка, вие можете с лекота да излезете от границите на пракрити, благодарение на нейните най-високи благодат и благословение.

Тя ще премахме всички препятствия от вашия Път и благополучно ще ви доведе в безграничните владения на вечното блаженство, и Тя ще ви освободи.

Когато тя е доволна и ви благославя, едва тогава можете да се освободите от възлите на страшната сансара.