Мантра
Ardas Bhaee

Ardas Bhaee, Amar Das Guru,
Amar Das Guru, Ardas Bhaee,
Ram Das Guru, Ram Das Guru,
Ram Das Guru, Sachee Sahee.

Ардас Бхаи, Амар Дас Гуру,
Амар Дас Гуру, Ардас Бхаи,
Рам Дас Гуру, Рам Дас Гуру,
Рам Дас Гуру, Сачи Саии.

Ардас Бхаи – това е мантра-молитва. Това е обръщение към Гуру Амар Дасу (Надеждата на тези, които са загубили надежда) и Гуру Рам Дасу (Кралят на йогите и този, който дарява благословение в миналото, настоящето и бъдещето). Съединявате се с техните мощни енергии и след това ги пускате.

Когато вие пеете матрата, вашия ум, тяло и душа автоматично влизат в хармония помежду си, и нуждите на живота се удовлетворяват, дори да не говорите, какво искате. Тя въплъщата в живота желанията на вашата Душа., вашата същност, а не Его. По милостта на Гуру Амар Даса и Гуру Рам Даса е гарантирано, че молитвата ще бъде чута. Това е – сила на молитвата, която винаги достига до Небето. Това е молитва за преодоляване на трудни ситуации. Отговорът на вашата молитва ще чака някъде съвсем близо. Мантра Ардас Бхаи върши чудеса. Това е — обращение към Висшето, това е бъквално молба за Чудо.

„В човека няма по-голяма сила, от силата на молитвата. За да извършвате молитва, вие сте длъжни да съедините ум и тяло в едно и след това да се молите от Душа. Ардас Бхаи е мантра – молитва. Ако я пеете, то вашите ум, тело и Душа автоматично се сливат и без да изговаряте своите желания, всички нужди се удовлетворяват. В това е красотата на тази молитва.“ (Йоги Бхаджан).

Също така се препоръчва използването на тази мантра, когато човек преминава през криза на идентичността, когато старите модели на поведение и възприемане на заобикалящата действителност вече не работят, а новия смисъл все още не е намерен. В този период ние нямаме идея какво да правим и как да действаме. В Кундалини йога този период се нарича Шакти Пад.

Във видето са използвани фотографии от природата на република Бурятия, Сибир, Русия.
Мантрата изпълнява Mirabai Ceiba.