Аз дойдох, за да пробудя вашето съзнание от дългия сън

АЗ СЪМ Гаутама Буда, дошъл отново чрез този Посланик.

Знанието, което дойдох да ви дам днес, се отнася до времето на моето въплъщение като принц Сидхарта. Аз бях в гората в продължение на много дни, не помня колко точно. Валяха тропически дъждове, бяха горещини. Денят се сменяше с нощ и отново идваше ден.

Всичко престана да има някакво значение за мен. Разбрах, че няма нищо повече в този свят, което да ме интересува, да привлича моето внимание.

Седях под дървото Бо в поза на медитация. Съзнанието ми ме напусна. Отидох в друга реалност. По-фина реалност, която стана за мен по-реална, отколкото гората, в която оставих моето физическо тяло.

Аз продължавах да седя под дървото и едновременно бях в друга реалност без време. Изпитвах блаженство и радост, и свобода. Няма в този свят толкова силни чувства като тези, които изпитвах там, когато бях в онази реалност.

Не исках да се завръщам в тялото си. Прекалено много ограничения има и прекалено тъмно е в този свят, в който оставих тялото си, в сравнение със света, в който бях по време на медитацията.

Изпитвах единение с това Висше, което приемах за Атман. Това бе екстаз от блаженство, неизразим на нито един земен език.

Какво ме подтикна да се завърна в тялото си, което оставих в гората, седящо в поза на медитация под дървото Бо?

Трябваше да разкажа на другите за получения опит – бях намерил място вътре в себе си, където нямаше болка и страдание, където имаше само блаженство и покой, безкрайна Любов.

Можех да пребивавам в този свят и по-нататък. Търсих това място дълги години и го намерих. Най-голямото ми постижение при това мое въплъщение смятам бе това, че успях да се заставя да се върна в тялото си. Движеше ме състраданието към тези живи същества, които останаха на Земята и които не знаеха нищо в своето външно съзнание за това място, където бях току-що.

Върнах се в тялото си. Независимо от това, че Слънцето светеше и беше горещо, аз почувствах хладина и тъмнина около мен.

Пред мен стоеше трудна задача: да разкажа на хората за мястото, където бях току-що, да им покажа Пътя, по който минах до това място, намиращо се в мен самия.

Какво бе учудването ми, когато намерих последователи. Тези хора никога не бяха изпитвали това блаженство, което изпитах по време на моите медитации. Тези хора бяха далеч от съвършенството. И те не можеха да почувстват чистотата на моите вибрации.

Много от тях просто сляпо ми вярваха. Виждах в очите им такава тъга по онзи свят, споменът за който не се е запазил в техния съзнателен ум, но те вярваха на всичко, което им говорех. Те бяха съгласни да изпълнят всички мои изисквания, за да постигнат отново състоянието на абсолютно блаженство и покой. Прекланях се пред тези хора. Бях готов да им служа и заради тях се върнах обратно.

Милиони живи същества изпитват невъобразими страдания на тази планета. Те са затворени в своите физически тела, подобни на мумии. И тези хора се нуждаеха от моята помощ. Аз се върнах, за да помагам на всички живи същества.

И го правя досега.

Пребивавам в тялото на Татяна, пребивавам в телата на много други човешки същества на тази планета. И им помагам чрез тяхното вътрешно аз. На вас ви е трудно да повярвате в това. Навярно, това може да не се покрива с представите, получени от едни или други източници и книги.

Но аз и другите Владици на Мъдростта се намираме във вас като част от вас самите, като ваше Висше Аз. И ние не можем да си отидем от тази планета, докато и най-малката част от нас е заключена в тялото на който и да е човек, все още принуден да се преражда на тази планета и не може засега да се освободи от колелото на превъплъщенията.

Затова ние идваме отново и отново с нашите Учения и говорим на ниво, което е достъпно на тази аудитория, за която знаем, че ще получи достъп до нашите материали.

Колкото и просто да описваме Истината, вие няма да я разберете. Колкото и сложно да описваме Истината, вие няма да я разберете. Но вие можете да постигнете своята Истина изведнъж, като момент на озарение на вашето съзнание, като момент на внезапно просветление. Вие всички сте способни да осъзнаете Истината. И това ще стане с всеки от вас. Може би не с всички ще се случи в този живот. Но вие непременно ще изпитате озарение. Истината ще дойде при вас не с думи и не с образи. Тя просто изведнъж ще се мерне във вашия мозък и това ще бъде подобно на мълния, която ще освети Земята от край до край. И вие няма да можете повече да спите. Този момент на озарение ще прилича на пробуждане от продължителен сън, в който сте се намирали милиони години.

Този момент на пробуждане е невъзможно да бъде сбъркан с нищо. Това е момент, когато съзнанието ви се издига на нивото на вашето Висше Аз. И вие ще си спомните кои сте и защо сте дошли на Земята.

И няма да можете да спите повече. Вие ще използвате всяка минута, всяка секунда от вашето пребиваване на Земята, за да помагате на всички живи същества, да им разказвате за изпитаното от вас озарение и да им показвате Пътя, който лежи вътре във вас, във вашите сърца.

Вие ще станете пробудени, Будди, намиращи се във въплъщение.

Това е следващата степен на развитие на човечеството: раса, състояща се от Будди.

Но отначало ще се появяват все повече и повече хора, които имат способности, отличаващи ги прекалено от другите. Тези хора ще намират подобни на себе си по цялото земно кълбо и ще се обединяват на основата на общото Служение на целия живот на Земята. Това е новата човешка раса, Шестата Човешка Раса, която вече иде във въплъщение и която се проявява сред обикновените хора, които още не са преодолели много ограничения на своето съзнание.

Когато снегът се топи, отначало се появяват отделни места, където няма сняг. След това тези места стават все повече и повече. Появява се трева, след това цветя. И за кратко време цялата земя, докъдето стига погледът, се преобразява и изпълва с нови цветове и нови аромати.

Преобразяването на Земята ще настъпи много скоро според космическите срокове. И сега ние наблюдаваме отделни места, свободни от сковаващия ги студ на спящото човешкото съзнание, готови за пробуждане или вече събудили се и разцъфтели като първи цветя, показали се изпод снега.

Ние наблюдаваме вашия цъфтеж. Наистина, човек с отворено съзнание прилича на необикновено цвете, ако се погледне на финия план. Дойдох да пробудя вашето съзнание от дългия сън. Събуждайте се! Погледнете към слънцето на вашия Атман, пребиваващ вътре във вас.


АЗ СЪМ Гаутама, вашият брат.