Аз ви поздравявам с успеха на силите на Светлината!

АЗ СЪМ Ел Мория!

Радвам се да ви приветствам в този ден!

Аз виждам във вас неподправен интерес към даваното от нас Учение и съм удовлетворен от това, че независимо от всички трудности, ние успяхме да дадем този цикъл Послания чрез нашия Посланик!

Да, възлюбени, всеки път ни се налага да преодоляваме значителни трудности, за да осъществим предаването на нашето Учение. За съжаление съпротивлението на силите, които ни противостоят, стана толкова голямо, че ние даваме всеки цикъл Послания с огромни усилия. И всеки път разчитаме на това, че нашите усилия и нашата енергия няма да потънат в пясъка, а ще бъдат усвоени от вас.

Ние завършихме поредния цикъл Послания, който давахме чрез нашия Посланик, този път – в Германия!

Ние много разчитаме на това, че енергията, освободена на мястото на приемане на Посланията, ще бъде асимилирана от хората, които са способни да усвояват енергиите на Висшите светове.

На нашите усилия вие трябва да отговорите с вашата заинтересованост от разпространение на Учението. Ние предаваме нашите Послания само когато намираме сърца, готови за Служение, когато сме уверени, че те няма да разпилеят енергията на Словото.

Ние сме заинтересовани от това, енергията, освободена при приемането на всеки цикъл Послания да се разпределя равномерно по повърхността на Земното кълбо. Затова щателно избираме и подготвяме мястото за приемане на всеки наш цикъл Послания.

Няма нищо случайно. Ние внимателно планираме всичко и всеки ерг от освободената енергия се използва, за да се промени ситуацията на земното кълбо и на физическия план да се извърши прелом в полза на силите на Светлината.

Сега трябва да ви кажа, че никога досега не сме срещали такова съпротивление, каквото срещнахме при предаването на този цикъл Послания. Ситуацията се усложни от това, че не намерихме тези, на които бихме могли да се опрем, които биха могли да се погрижат за нашия Посланик по време на приемането на летния цикъл Послания.

Всеки път ситуацията се повтаря. Всеки път ние намираме нашите последователи, които преди въплъщението си са поели върху себе си задължения да служат на Братството и на нашия Посланик, и всеки път, когато моментът за служение настъпи, нашите ученици си намират по-важни работи и един след друг напускат Пътя.

Ние наблюдаваме тази картина не едно хилядолетие. Тогава, когато сме далече, когато няма пряко предаване на нашите енергии, много наши чела се забавляват с илюзията, че се намират на Пътя и служат на Братството. Обаче когато се приближаваме, когато стигаме до вас толкова близо, колкото е възможно, спешно ви се появяват по-важни работи и вие един след друг заминавате, оставяйки нас и нашия Посланик.

Възлюбени, Бог винаги ще се погрижи за Посланика! Посланикът се намира под моята лична защита и покровителство. Но ще имате ли вие в това и в следващите въплъщения друга възможност да получите Служение?

Запомнете веднъж завинаги – не вие оказвате услуга, когато служите на нашия Посланик, а ние и нашият Посланик ви оказваме чест, позволявайки ви да служите на Братството.

Тази истина, както и много други Божествени истини, вие обръщате с главата надолу.

Обаче има Божествен порядък и има Божествен Закон. И както и да се опитвате да избегнете Божествения Закон, той продължава да действа постоянно.

Най-важното, което постигаме при всяко предаване на нашите Послания – това е отделянето на зърното от плевелите. С цялата очевидност можем да съдим по постъпките, които правите при приближаването на Божествените енергии към вас, на коя страна в действителност заставате. И всички ваши думи и уверения за преданост към Братството и към нашия Посланик остават настрана. Вие забравяте за вашата преданост, за вашето Служение, за задълженията си и се втурвате след първото изкушение, което идва от външния свят. И вашият плътски ум винаги ще ви обясни и докаже, защо е било правилно да изберете да забавлявате своето его, вместо да продължите движението си по Пътя.

Много от вас дори не подозират, че за вашите души това е последна възможност да се върнат на Пътя. Вие дори не си давате сметка, че правите фатален избор. И е много печално да се осъзнава това. Още повече, че много от вас четат даваните от нас Послания едва ли не от първия ден.

Бог поругаван не бива, възлюбени. Но вие правите един след друг вашите избори. И Бог постига главната си задача – подбирането измежду човешките индивиди на тези, които са готови за следващото стъпало на еволюцията, от онези, които не са пригодни и ще попълнят неуспешните страници на човешката история.

Винаги там, където се намира нашият Посланик, става реално отделяне на Светлината от мрака в обкръжаващата действителност и преди всичко в душите на хората. Това е свойство на мантията на Посланика на Великото Бяло Братство и то също е така неотменимо, както Словото на Бога и Владиците, което носи нашият Посланик.

А сега трябва да ви кажа, че цикълът от наши Послания завърши. Ние сме удовлетворени от това, че този път ни се удаде да освободим безпрецедентно количество Светлина чрез нашите Послания.

Аз ви поздравявам с този успех на силите на Светлината!

Желая ви да получите онази степен на осъзнатост, която ще ви позволи да различавате и най-малките проявления на силите на мрака вътре във вашето същество и отвън.

Желая ви такова укрепване на вашата вяра и преданост към Братството, които ще ви преведат през всички капани на дуалния свят и ще позволят на душата ви да се завърне у Дома – при Бога!

Аз запечатвам по време на предаването на това Послание цялата Светлина, която беше освободена по време на този цикъл от наши Послания, за да не може никой, който не е от Светлината да се възползва от нея.

Изпълнено! Завършено! Запечатано!


АЗ СЪМ Ел Мория!

 


 

Слушайте аудио запис на диктовката. Текста чете Т.Н. Микушина.
(на руски)