An error occurred.

Try watching this video on www.youtube.com, or enable JavaScript if it is disabled in your browser.

 

 

За Часа на Милостта на Майка Мария

 

„Часът на Милостта е празник на душата, подарен ни от Бог, Майка Мария и грижливо поднесен от Посланика“.

 

Майка Мария е моята светлина, моята надежа и моята защита“.

Из отзиви за Часа на Милостта на Майка Мария

 

Среща с Чудото

 

Всяка година в началото на зимата настъпва заветният ден, а с него и заветният час за изпълнение на нашите заветни желания. Разбира се, ние можем и във всеки друг ден да мечтаем и да си поставяме цели. Но именно на 8 декември от 12 до 13 часа местно време настъпва чудесният час, когато вероятността за сбъдване на нашите желания нараства многократно, като висш Дар за нашия свят се отваря прозорецът на възможностите. Протегни ръка, отвори сърцето си и помоли за помощ и твоите искания и молби ще се изпълнят според вярата ти. Майка Мария ни дава такава възможност в Часа на Нейната Милост.  Ние вече сме разказвали за тези чудеса в бюлетина от миналата година. Всички тези събития се случвали преди много години в различни страни, обкичени с много подробности и нерядно се възприемат като легенди.

Затова най-убедителни от всичко са многобройните разкази на наши съвременници, участвали в Часа на Милостта на Майка Мария. Това са много искрени и трогателни разкази за помощта на Майка Мария за най-различни неща. Богородица неведнъж е помагала за раждане на деца от жени, които практически са изгубили възможността да забременеят. Тя често е оказвала помощ за изцеление или за освобождаване от вредни навици. Майка Мария е помагала и за създаването на условия за промяна на живота към по-добро – за смяна на работата, продаване на жилището, парична помощ, неочаквана благосклонност на роднините.

„...поглеждайки назад към минала година, мога с пълна увереност да твърдя, че с мен постоянно се случват чудеса. И макар, че не са гръмки чудеса, това не ги прави по-малко ценни. И квинсентенцията от Даровете и Милостите на Бог е промяната на моето съзнание, която се състои в разделянето с предишните ми навици и начин на живот,  промяна на кръга от хората, с които общувам, промяна в интересите, устрема, характера и формите на реагиране на събитията, които се случват в света около мен. При това, което е много важно, променям се не само аз, но и хората, които са ми близки (цитат от отзив).

Помощта на Майка Мария е необичайно разнообразна, което се вижда от многобройните отзиви в изпратените писма и видеозаписи.

Можем да се молим за всичко – за помощ на нашата страна и света, за лична помощ или помощ за роднини, приятели и познати хора. Най-важното е нашите желания да не противоречат на Волята на Бог. Татяна Николаевна пише:

„Часът на Милостта даден от Майка Мария е за изпълнение на нашите лични молби преди всичко. За мнозина на първо място ще бъдат световните проблеми, свързани с ваксинацията, епидемията, войните, катастрофите. За други на първо място ще бъде здравето на ближните.

Майка Мария обещава да изпълни само онези молби, които не противоречат на Волята на Бог. Затова можем да се молим за всичко.

Обаче, ако молите да станете Владичица на Морето, като в приказката на Пушкин за рибаря и рибката, или арабски шейх, а според кармата ви това не се полага, молбата няма да се изпълни.“

 

 

Срещата с чудото ни възнася във висша атмосфера на радост от съприкосновението с Божествения свят, вселява мигновена убеденост, че ВСИЧКО е възможно и че ВСИЧКО ще бъде добре – така, както е планирал Бог!

„Възниква и се осмисля усещането, че ти не си сам, че ние сме много, че сме единни! И че теб те подкрепят, защищават, утешават, обучават, изцеляват и, най-важното, обграждат те с такава безусловна Любов, че, разбирайки това, душата ти започва да пее и да се изпълва с радост и щастие! А също и с огромна Благодарност и Любов към Бог, към Майчицата Богородица, към Възнесените Владици, към всички Същества на Светлината! И страхът изчезва! И устремът укрепва! И расте Вярата, че ще преминем с чест всички изпитания в тези тъмни времена, че ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ДОБРЕ!“ (цитат от отзив).

 

Малко история

 

Чудното събитие на появяването на Богородица се случило през 1947 г. в един град в Северна Италия. Богородица се явявала няколко пъти на милосърдната сестра Пиерина Джили, която служила в местната болница. Майка Мария поканила тази жена, и чрез нея и други хора, да отидат в църквата на 8 декември по обяд, като казала, че там ще има Час на Милостта, по време на който „могат да бъдат дарени много духовни милости“, ако човек  подготви душата си с молитви и покаяние.

По време на своето явяване Богородица казала:

 „Желая всяка година на 8 декември по обяд да провеждате „Час на Милостта“. На тези, които се молят в продължение на един час, ще бъдат дадени много духовни милости и физически благословения.“

Според свидетелства на очевидци на онези събития, много болни били излекувани и се случили много чудеса в изпълнение на обещанието на Майка Мария.

На 8 декември 2007 г. Татяна Микушина приема Посланието „Аз дойдох днес, за да ви напомня, че съм съм винаги до вас, като любяща и грижовна майка“. От Посланието следва, че Майка Мария е продължила действието на диспенсацията Час на Милостта.

Подробна информация за това как да се подготвите и проведете тази диспенсация, е поместена на специалната страница „За Часа на Милостта на Майка Мария“: https://sirius-centers.net/mmariya

 

 

 

На страницата са събрани също филми и музика, посветени на Майка Мария, Розарии, Послания на Майка Мария и други материали за използване при подготовката и по време на участието в тази Велика Милост на Небесата.

 

Необходими условия зя участие в Часа на Милостта

1.  Ден и час на Часа на Милостта – 8 декември от 12 до 13 часа. Един час прекаран в единение с Бог.

2.  Преди Часа на Милостта е необходимо да се погрижите за обстановката във физическия план. Например 15 – 30 минути преди диспенсацията трябва да се погрижите нищо да не ви отвлича по време на този Час: да се уговорите с близките си, да изключи телефона си, телевизора, радиото.

Не трябва да влизате в интернет, да проверявате пощата си, да разговаряте по скайп, да посещавате социалните мрежи.

3.  Освен съответната обстановка във физическия план, необходимо е и вие самите да се подготвите. Препоръки за вътрешната подготовка дава Татяна Микушина:

„По време на Часа на Милостта трябва да се намирате в много хармонично състояние, изпълнени с Любов и вътрешно спокойствие. Затова отделете 15 – 20 минути преди Часа на Милостта за сънастройване с Бог, който е във вас. За тази цел можете да четете любимите си молитви, да гледате Лика на Майка Мария под звуците на спокойна хармонична музика, да прочетете или изслушате аудиозапис на Нейно Послание.

Преди началото на Часа на Милостта останете няколко минути в тишина със затворени очи и се съсредоточете върху сърцето си. Представете си, че дишате със сърцето си. Дишайте бавно и дълбоко“.

Господ Сурия казва: „Трябва да влезете в състояние на пълна хармония и единство с Бог (13 декември 2005 г).

4.  В диктовката от 2007 г. Майка Мария не моли да се чете 3 пъти 50-ти Псалом на Давид преди началото на Часа на Милостта. Все пак за тези, които желаят строго да следват първоначално дадената диспенсация могат да го прочетат.

 

50-ти Псалом на Давид

Помилуй ме, Боже, по голямата Си милост, и по многото Си щедрости изглади беззаконието ми.

Много пъти ме умий от моето беззаконие и очисти ме от моя грях, защото беззаконията си съзнавам, и моят грях е винаги пред мене.

Пред Тебе, пред Тебе едничкия съгреших и лошо пред твоите очи извърших; тъй че Ти си прав в Твоята присъда и чист в Твоя съд.

Ето, в беззаконие съм заченат, и в грях ме роди майка ми.

Ето, Ти обикна истината в сърцето, вътре в мене ми яви мъдростта (Си).

Поръси ме с исоп, и ще бъда чист; умий ме, и ще бъда по-бял от сняг.

Дай ми да чуя радост и веселие, и ще се зарадват костите, от Тебе съкрушени.

Отвърни лицето Си от греховете ми и изглади всичките ми беззакония.

Сърце чисто създай в мене, Боже, и правия дух обнови вътре в мене.

Не ме отхвърляй от лицето Си и Светия Твой Дух не отнимай от мене.

Върни ми радостта на Твоето спасение и с властния Дух ме утвърди.

Беззаконните ще науча на Твоите пътища, и нечестивите към Тебе ще се обърнат.

Избави ме от кръвнина, Боже, Боже на моето спасение, и езикът ми ще възхвали Твоята правда.

Господи, отвори устните ми, и устата ми ще възвестят Твоята хвала;

Защото да би искал жертва, аз бих Ти дал; но към всесъжения не благоволиш.

Жертва Богу е дух съкрушен; сърце съкрушено и смирено Ти, Боже, не ще презреш.

Стори добро (Господи) на Сион по Твоето Благоволение; въздигни стените иерусалимски;

тогава ще Ти бъдат угодни жертви на правдата, възношение и всесъжение; тогава на Твоя олтар ще възложат телци.

 

5.  След това можете да прекарате този час в мълчаливо общуване с Бог, като медитирате върху изпитанията, през които е преминал Иисус. Можете да възхвалявате Бог, като четете любимите си молитви, повели, Розарии. Можете също така да пеете песни, химни (например песни за Иисус, за Майка Мария[1]).

„Можете да слушате или пеете песни, посветени на мен, да четете Розарии и молитви посветени на мен“ казва в своето Послание Майка Мария.

Предварително можете да си направите план на своя Час на Милостта – какво ще правите по време на този час.

 

 

 

За онези от вас, които по силата на непреодолими обстоятелства нямат възможност да проведат Часа на Милостта на Майка Мария на 8 декември от 12 до 13 часа, Татяна Николаевна дава следната препоръка:

„Ако нямах възможност да участвам в Часа на Милостта от 12 до 13 часа, аз бих постъпила така:

1.  Предварително бих написала писмо до Майка Мария, като обясня причината, поради която не мога да участвам в Часа на Милостта, бих помолила да приеме моята молитва, например, вечерта. Бих изгорила писмото и помолила Ангелите на Защитата да занесат ефирното копие на това писмо на Майка Мария.

2.  В Часа на Милостта обезателно бих си спомнила за Майка Мария и Нейния Час на Милостта, мислено бих си представила Нейния образ или прочела молитвата „Богородица“.

3.  В указаното в писмото до Майка Мария време бих се подготвила за молитва и бих провела Часа на Милостта в пълно отдаване на душевните си сили“.

 

Видео за Часа на Милостта: https://www.youtube.com/watch?v=lQBBttVXXF8

 

 

 

 

Моля, напомнете за своите приятели и познати за тази диспенсация.


 

[1] Подборка лучших музыкальных произведений на текст молитвы Ave Maria за последнее тысячелетие   https://sirius-centers.net/mmariya/muzyka.htm.

 

  

 

http://sirius-ru.net/

Редактор на изданието Татяна Мартненко

Мир, Светлина и Любов!

 

Сириус №4(1835), ноябрь 2022 год (sirius-ru.net)