В этом выпуске мы публикуем статью Астролога Оксаны Гусевой. Статья приводится с сокращениями. Полностью ознакомиться со статьёй можно по ссылке

http://astro.kh.ua/08/частичное-солнечное-затмение-11-авгу/

 

 

Частично Слънчево затъмнение на 11 август 2018 г

 

Затъмнението принадлежи към 155-ят Сарос слънчеви затъмнения и се явява 6-то от неговите 71 затъмнения. На Земята това затъмнение ще се вижда в Северна Америка, на север в Европа, частично в Азия и разбира се, над Арктика и Атлантическият океан. В нашето постсъветско пространство това затъмнение може да се наблюдава само от жителите на на Далечния Изток и Сибир.

 

Това затмнение се явява повторение на сароса от 31 юли 2000 г. Обстоятелствата от август 2000 година, могат да ни подскажат вероятните сценарии за развитието на събитията от сегашното затъмнение. Следващият кръг от затъмнения на този Сарос ще бъде на 21 август 2036 г.

 

Важни събития през август 2000 г.

 

8 август – взрив в Москва в подземният преход на метро станция "Пушкинская".

 

8 август – Учени от Великобритания, САЩ и Италия официално обявиха началото на опити за клониране на човек.

 

12 август – претърпя крушение в Баренцово море атомната подводница "Курск", загинаха 118 човека.

 

23 август – Авиокатастрофа. А 320 падна в Персийският залив, загинаха 143 човека.

 

От 27 до 28 август – техногенна катастрофа – пожар на телвизионна кула Останкино. Загинаха 3 човека, около 16 млн. жители на Русия останаха за седмица без телевизия.

 

Затъмнението ще се случи на 11 август в 12:46 Киевско време, но орбитата на неговото действие ще бъде от 9-ти до 14-ти. Още от 9-ти август ние в пълна сила ще усетим върху себе си енергията на затъмнението.

 

Слънцето ще се намира в съзвездието Льв близо то точката перигея на Луната в 18-ят градус.

Затъмнение с възходящ възел – събитията задават бъдещето – всичко, което се случва с вас в този период, ще е за вас като аванс за бъдещи събития или изкушение.

 

Слънцето – нашата индивидуалност, самосъзнание, се закрива от сянката на Луната – случва се "затъмнение на разума". Не е трудно да се досетим, че не си струва да предприемаме важни стъпки в този период. Луната, планетата на эмоциите и страховете, закрива със своята сянка Слънцето, и нашите страхове могат да ни изиграят лоша шега.

 

Лъвът, знак амбициозен, стремящ се към лидерство и власт, може да влияе на вашата гордост и егоизъм.

 

Утежнява ситуацията 29-ят Лунен ден, който се счита за най-опасният ден, още повече, че зад него не стои 30-ят лунен ден, който е заключителният за месеца. Всичко това говори, че на нивото на психиката и подсъзнанието е пробита защитата ни, пръстенът е счупен – няма 30-ти ден.

 

В този ден над човек надвисва астрална мъгла и му е много трудно да се ориентира в своите мисли, усещания и емоции. Смята се за деня на разгул на бесовете, Когато тъмните сили придобиват сила чрез нашите егоистични стремежи. Счита се, че в 29-ят лунен ден при нас може да дойде самият Ахриман (дявол) лично, разбира се, в лицето на началника, партньора или в сънят ни и да ни предложи много изгоден и амбициозен проект. Ако в този ден имате успех и повишение по служба, то знайте: това е награда от тъмните. Висш пилотаж е, когато нищо не се случва, и това е в най-добрият случай.

 

Нека анализираме картата за затъмнението за Киев.

Градусът на затъмнението – 19° в Льв (гр. Прозерпина) Градус на склонност към мистицизъм и неуспешна борба.

 

Символ на градуса: "Човек, който дърпа кон за юздата" показва, че човек може да се сблъска с по-силни хора, които напълно да го лишат от инициатива. Бедите му могат да доведат до силна набожност и фатализъм в живота.

 

Воденето на кон (социум) за юздата – в нашето поле може да се появи личност, стремяща се да вземе управлението, така назованият лидер, ръководещ се от чувството за дълг (Прозерпина – градарх).

 

19-ят градус в Лъв – е градусът на изгнание на Уран, тоест проявление на всички комплекси – произвол в любовта, возмутително поведение, идване на власт чрез машинации, революции и протести. Всички планове и проекти, започнати в тези дни, ще бъдат авантюри и провали.

 

Слънцето с Луната, заедно с Ретро-Меркурий – е връщане към нерешени въпроси. Вероятно е появяване във вашето поле на хора от миналото, надарени с ораторски и артистични качества.

 

МЕРКУРИЙ в 15° на Лъв (гр. на Слънцето)

 

Един от най-силните градуси, където хазяин е самото светило. В нашето поле ще се появи ярка личност с блестящи ораторски способности. Неговата реч е енергична, носи превъзходство и увереност в себе си, той е честолюбив и смел. Но, градусът носи двойнственост. Човек залита или в тшеславие и самоутвърждаване, или в творческа посока.

 

Символ на градуса: "Лъв, лежащ на тревата".


Градусът предупреждава за тшестлава личност, способна на ораторско изкуство, но той по-скоро, ще лъже за своите проекти и планове (29 л.д.) Всичките му мисли ще са насочени само към това, как би лежал на плажа (на тревата), паразитирайки на другите, изживявайки своите удоволствия.

 

Затъмнение в 10-ят дом на властта – вещае в близкото полугодие появата на политическият небосвод на стари политици (Меркурий – ретро), обещавайки ни всички спасителни идеи. Но те вече са били на власт и нищо добро не са направили! В този период всички повишения по служба следва да се отклоняват.

 

Човек дърпа кон (социум) за юздата – отново опит за изкачване на политическият олимп.

 

Такъв е приблизителният сценарий на затъмнението, наблюдавайте наоколо и проследявайте ситуациите, разбира се, не се потдавайте на уловките на "питона".

 

Проследявайте мислите си в такива дни, гонете лошите и блудни мисли. Ако ви обземат меланхолия и тъга, запалете свещ – тъмните не понасят огъня и веднага ще ви олекне.

 

В положителна насока, по-добре е да преживеете тези дни в спокойна обстановка, без сериозни сътресения и рязка промяна на плановете. Опитайте се да се държите на положителна вълна, мислете само положително, бъдете доброжелателни към околните. По време на затъмнението запалете свещ, и помолете висшите сили "да ви вразумят и да ви ръководят по пътят на истината".

 

Страхувайте се от вашите желания, защото те могат да се сбъднат, но в последствие няма да ви зарадват. По време на затъмнение небето е открито и могат да ни чуят!!! За нищо конкретно не молете, всичките си пожелания насочете само към добро и мир в целият свят!!!

 

Астролог Оксана Гусева, август 2018 г. Источник: astro.kh.ua

В статье использованы материалы лекций П.П. Глоба, прочитанных в 1990-х годах на тему «Градусы Зодиака».

 

 

 

Видео с прогнозом Павла Глобы:

 


 

 

 

 

 

 

http://sirius-ru.net/

Редактор издания Татьяна Мартыненко

Мир вам, Свет и Любовь!

 [1] Время в Киеве в настоящее время совпадает с московским.