Обзорна информация за

дейността през месец ноември

 

 

Скъпи приятели,

отстояването на святото име на император Николай II и този месец беше един от основните двигатели на нашата работа.

В края на месец октомври научихме, че филмът Матилда ще бъде излъчен и в българската столица с общо пет прожекции. Решихме да се придържаме към принципа: на негатива да се противостои активно чрез разпространяване на положителни образци.

И така, разпределихме работата си в няколко направления.

Първо, започнахме работа по превода на книгата Император Николай II. Пътят на Кръста на български език. След това, тъй като книгата ще бъде издадена след Нова Година, много бързо организирахме отпечатването на малка книжка с илюстрации, изцяло базирана на "голямата" книга, и, по примера на нашите латвийски съмишленици, започнахме серия от акции по разпространяване на информацията за Царя в кината.

 

 

Някои от активистите, които участваха в акциите, споделиха общите си впечатления:

Аз очаквах неразбиране и дори отрицателно отношение. Получи се точно обратното - хората бяха изключително положително настроени. Имам чувството, че знаят много малко за Николай II, а тези които знаят нещо, го приемат като положителна личност.

В мен се създаде усещане, че хората бяха дошли на културно събитие, понеже обичат Русия. Очакваха да видят нещо положително и хубаво.

Самата книжка много се хареса. Случваше се хора сами да идват при мен и да искат книжка, най-много ме радваха въпроси от рода на "Може ли и на мен?". Голяма част от по-възрастните хора бяха искрено благодарни.

Имаше разговори:

    - Какво е това?

 

И когато казвах:

      - Това е последният Руски Цар - Николай II - за когото има две крайни мнения: едното е много положително, а другото много отрицателно. Тази книжка показва положителното.

 

Отговорите бяха:

-                 Така и трябва! Правилно!

 

На една възрастна жена казах:

       - Филмът Матилда не представя Николай II  в положителна светлина, затова направихме книжка за него.

Тя беше много учудена.

      - "Как? Нали руснаци са го правили?"

Отговорих и:

-                 "Много хора протестираха в Русия."

Тя веднага кимна разбиращо и благодари за книжката.

Христо, София

 

 

 

Моето усещане е, че хората отиваха на кино с надеждата да разберат повече за Император Николай II и като цяло да гледат нещо хубаво. При тази нагласа раздаването на книжките беше много приятно. Само четирима човека отказаха да вземат книжка, а повечето дори се радваха, когато им ги давахме.

Имаше едно семейство с две деца, родителите отказаха книжките, но децата се върнаха да си вземат. Имаше и такива, които искаха по няколко за техни приятели.

Всичките разговори бяха спокойни и приятелски. Хората искаха да научат повече и бяха отворени за нова информация. Радвам се, че им дадохме материал, който се надявам да им помогне в техните заключения и оценка на видяното във филма.

Теодора, София

 

 

Един от зрителите на последната прожекция на 30 ноември беше депутат от Народното събрание с приближените си. Подадох му книжка, а след като я прие, му подарих още 10 и го помолих да ги раздаде сред други представители на властта. Всички поеха ангажимента да раздадат десетте книжки.

Николай, София

 

       

 

Така с много ентусиазъм бяха раздадени близо 900 книжки. Интерес към магнетичната книжка проявили и зрители на съвсем други прожекции, които не са имали отношение към Матилда.

След тази акция оставихме от тези книжки в софийските книжарници, в които се разпространяват книгите на Татяна Микушина.

Друго направление на нашата дейност през ноември беше работата с информация в интернет.

Не е тайна, че в наше време фронтът се разгръща в полето на информационните източници. Затова ние решихме да насочим вниманието си към най-широко разпространения информационен интернет ресурс, до който имаме достъп и който се използва от милиони хора Уикипедия. Доразработихме и развихме съществуващата в енциклопедията статия за император Николай II на български език. Освен това създадохме енциклопедична статия за Посланика на Великото Бяло Братство Татяна Микушина на български език към Уикипедия.

В това направление започнахме също и разработването на сайт, посветен на цар Николай II, където ще се помества информацията от руския сайт За-Царя.рф, преведена на български език.

Докато течеше акцията по разпространение на книжката, посветихме две от срещите за духовна работа в Сириус Центъра именно на император Николай II. На 12 и 19 ноември се събрахме за тиха молитва за прошка, за Русия, за целия свят.

Нашата задача е да предоставяме на хората истинната информация. Всичко останало е в техни ръце. Молим се на Бога всеки да направи верния избор, който води към Него.

*******

Паралелно с кампанията, посветена на царското Семейство, активисти от град Разград и град Габрово, организираха заедно лекция, посветена на друга насъщна тема, а именно музиката. На лекцията е била представена и книгата Тайните на музиката, а малката, но задружна общност е била искренно заинтересована.

Особено доволни изглеждаха четири момчета 16-17 годишни. - споделя лекторът Мариана Деевска.

 

На срещата всички места бяха заети. След лекцията и представянето на книгата, последваха изказвания. Най-трогателни в мероприятието бяха изказванията на  присъстващите ученици от гимназиите в града. Те изразиха благодарността си, че са имали такава възможност да чуят неща за музиката, които досега не са знаели и, че ще трябва да се съобразяват с тях. Определено смятам, че направихме още една крачка в правилното използване на този мощен инструмент за развитие на човека и обществото.

Йорданка Станева, гр. Разград

 

Светлина и Любов!


За контакти:

тел:  0884 007 724

Е-мейл: svetul_put@abv.bg