За духовната практика

Препоръки как да се участва в Бдения.

Вътрешно хармонизиране с Бог.

 

 

Скъпи приятели,

Всяко Бдение е много важна духовна работа.

 Едно такова Бдение може да промени напълно ситуацията в света и да я насочи в позитивно русло, да предотврати всички войни и военно противопоставяне.

Обаче има едно условие, при което може да бъде постигнат максимален ефект от тази духовна работа – хората, които участват в Бдението трябва да се намират в много хармонично състояние, да са изпълнени с Любов и вътрешно спокойствие.

Затова, ако сте разстроени, потопени сте в тежки размишления, намирате се под влиянието на кавга с близки хора или конфликт на работното място, моля, пропуснете четенето на Розария в този ден. Резултатът от вашата работа, ако се намирате в нехармонично състояние ще бъде отрицателен, нещо повече, той ще се усили от хората, участващи в Бдението в този ден.

Дори ако, според вас, се намирате в добро състояние на съзнанието, не пристъпвайте към четенето на Розария без да се подготвите предварително. Например 15 – 30 минути преди четенето на Розария вземете мерки нищо да не ви отвлича по време на четенето – уговорете се с членовете на семейството си, изключете всички телефони, телевизори, радиоприемници. Не четете новините в интернет, не проверявайте електронната си поща, не разговаряйте по скайп и не посещавайте социалните мрежи.

Посветете 15-20 минути за хармонизиране с Бога във вас. За целта можете да четете любимите си молитви или мантри, да съзерцавате ликове на Владиците на фона на спокойна и хармонична музика, да прочетете или да изслушате аудио-запис на Послание на любимия ви Владика.

Преди началото на Бдението пребивавайте няколко минути в тишина със затворени очи и се съсредоточете върху сърцето си. Представете си, че дишате със сърцето си. Дишайте бавно и дълбоко.

Разбира се, подготовката за Бдението ще заеме примерно толкова време, колкото четенето на самия Розарий. Обаче резултатът, постигнатият от вас ефект от участието в Бдението, ще бъде неизмеримо по-висок.

 

Основната задача, която трябва да изпълните по време на вашата молитвена практика, е хармонизиране на вашето вътрешно състояние. Вие трябва да влезете в състояние на пълна хармония и единство с Бога.

(Възлюбеният Сурия, 13 декември 2005 г)

 

След като приключите четенето на Розария не бързайте да се заемате с обичайната си работа. Пребивавайте в тишина няколко минути, останете още известно време във вибрациите на Розария.

Ако сте постигнали добро състояние на духа по време на духовната си работа, можете да направите следната визуализация, дадена от Господ Сурия:

 

И в края на вашата духовна практика, аз ви моля да направите едно просто нещо. Представете си, че вашата аура се разширява и достига размерите на дома ви, след това се разширява и обхваща в себе си целия град, вашата страна и цялото земно кълбо. И всяко живо същество, което попада в полето на действие на вашата аура, изпитва върху себе си нейното влияние.

И всяко живо същество се изпълва със състоянието на хармония и умиротворение, което сте достигнали по време на духовната си практика.

(Възлюбеният Сурия, 13 декември 2005 г.)

 

Ето още няколко препоръки за вашата духовна практика, от Посланията на Владиците.

 

Падмасамбхава, 23 април 2005 г.

Вашата молитвена практика трябва да има устременост. Ако се молите без необходимата устременост, напразно губите времето си. И ако, докато се молите или медитирате ви посещават мисли за това, каква голяма работа вършите за човечеството, вашата молитва става безсмислена.

По време на молитва вие трябва напълно да изоставите човешкото си съзнание. Как можете да разговаряте с Бога, ако не сте се издигнали на онази висота в съзнанието си, когато Бог ще може да ви чуе?

Когато разговаряте помежду си, вие се стараете да се доближите до човека, към който се обръщате, за да може да ви чуе. Защо по време на разговора с Бог не се грижите за това Бог да ви чуе?

Бог разговаря с вас на езика на сърцето и Той разговаря с вас в сърцето ви. Затова по време на молитва нищо не бива да отвлича вниманието ви. Трябва напълно да се съсредоточите върху сърцето си и усещанията в сърцето си.

При това дори не е задължително да произнасяте думите на молитвата. Вие просто обединявате съзнанието си със съзнанието на Бога. Издигате съзнанието си до нивото на Висшето си Аз. И вие сте в Бога.

Целият смисъл на молитвената практика е в издигането на вашето съзнание. Ако устните ви и езикът ви произнасят думите на молитвата, а умът ви в това време блуждае наоколо, наблюдавайки с какво се занимават другите хора, по-добре е да се откажете от молитвата. Занимавате се с безсмислена работа. Молитвата е общуване с Бога, а не упражнение за езика.

 

Възлюбеният Заратустра,

2 януари 2006 г.

вашите ежедневни усилия непременно ще бъдат възнаградени. Защото ние разбираме и оценяваме, колко ви е трудно понякога да отделите макар и няколко минути за молитва. Защото изглежда, че всичко, което ви заобикаля, започва да ви се противи, веднага след като започнете сериозно да се занимавате с изпълнение на задълженията, които сте поели върху себе си в писмата си до Кармичното Ръководство или просто сте проявили устременост в сърцето си и сте решили безкористно да посветите определено време на свещен труд.

Не се бойте от препятствията, които възникват пред вас във вашия свят. Защото препятствията говорят само за това, че трябва да ги преодолявате. Ако преодолявате препятствия всеки ден и всеки ден изпълнявате поетите задължения, то натрупаният устрем с течение на времето ще ви помогне във вашите молитви. Защото вашите молитви с времето ще получават все по-голяма и по-голяма сила.

Молете се дори не с думи, молете се със своите сърца, с порива на своите сърца. И ние винаги ще видим, когато искрено сътворявате вашата молитва. В този момент вие проблясвате като огромна светлина, която служи като сигнал за нас и ангелите, и ние се устремяваме към вас на помощ.

Вие знаете, че най-добре действат молитвите, които произнасяте искрено и безкористно в сърцето си.

 

Възлюбената Майка Мария, 13 юни 2005 г.

Представете си, че всяка ваша молитва, отправена към мен, все повече и повече изтънява завесата между нашите светове. И има области на земното кълбо, където силата на вашите молитви е направила общуването между нашите светове възможно дотолкова, че вие можете да усетите моите докосвания и аромата на розите, с които ви обсипвам.

Възлюбени, не спирайте вашите молитви. Аз, както и преди имам нужда от вашата Любов и от вашите молитви.

<…>

Помните ли Серафим Саровски? Помните ли неговото Служение пред моя образ на иконата “Умиление”?

Той дори не четеше молитви, но очите му се пълнеха със сълзи и той изпадаше в съвършено блажено състояние на Любов към мен. Серафим Саровски бе един от най-преданите мои служители.

Аз и досега си спомням миговете на общуване помежду ни, които прекарвахме двамата в гората.

Вие не можете да си представите това неописуемо чудо, което ни дава Господ. С помощта на Любовта можем да премахнем всякакви прегради, намиращи се между нашите светове. И няма нищо по-възвишено, по-приятно и благо от това общуване, което можем да си подарим един на друг.

Т.Н. Микушина

 

 

http://sirius-ru.net/

Редактор на изданието Татяна Мартиненко

Мир, Светлина и Любов!